Ελλάδα|29.03.2019 20:07

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε Ανδρολογική – Ουρολογική μονάδα

Ντέπη Χιωτοπούλου

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο με τον Δρ. Ευάγγελο Ζαχαράκη, διευθυντή του Τμήματος Επανορθωτικής Ουρολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με στόχο να δημιουργήσουν μια νέα μονάδα που θα φτάνει μέχρι το Πεκίνο, μέσα από το Δρόμο του μεταξιού.

Μια μονάδα, η οποία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, θα στελεχώνεται από κορυφαίους γιατρούς, όπως ο γνωστός παγκοσμίως, ως νούμερο 37 μετά τον Ιπποκράτη, καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, που ανακάλυψε τους μηχανισμούς του στρες και της γήρανσης, καθώς και ο διεθνούς φήμης γυναικολόγος  Κ. Πάντος που πρόσφατα τιμήθηκε και στον Λευκό Οίκο για την προσφορά του στην εξωσωματική.

Εξελιγμένη τεχνολογικά χειρουργική

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένη ομάδα κάλυψης του καρκίνου του προστάτη ως προς την θεραπεία, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των μετεγχειρητικών επιπλοκών της θεραπείας, όπως η ανοργασμία και η ακράτεια ούρων.

Στο εν λόγω κέντρο θα συνεργάζονται ως σύμβουλοι ο καθηγητής André van der Merwe, που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο, καθώς και ο καθηγητής Vladimir Kojovic, ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Διαφυλικής Χειρουργικής του Βελιγραδίου.

«Στόχος της προσπάθειας είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο αναφοράς για όλο τον κόσμο και τον ρόλο αυτό τον διεκδικούμε με αυτοπεποίθηση και πραγματική εμπειρία, με εξελιγμένη τεχνολογικά χειρουργική (ρομποτική ουρολογία αλλά και επανορθωτική των γεννητικών οργάνων, όπως διαφυλική χειρουργική ουρηθροπλαστική, φαλλοπλαστική» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρομποτική χειρουργική μαζί με τις ανοικτές τεχνικές σε όλη τη γκάμα της ουρολογικής ογκολογίας, αλλά και οι τεχνικές υποβοήθησης στην σεξουαλικότητα και γονιμότητα, όπως και τα ειδικά πρωτόκολλα αντιγήρανσης, θα στεγάζονται σε ένα χώρο, αλλά θα ακτινοβολούν παγκόσμια.

Δραστηριοποίηση

Οι υπηρεσίες του Ανδρολογικού - Ουρολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης που θα στεγάζονται στο Διαβαλκανικό Κέντρο, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Ζαχαράκη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, θα δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς: Τομέας Ουρολογικής Ρομποτικής Ογκολογίας, τομέας Επανορθωτικής Χειρουργικής των γεννητικών οργάνων, τομέας Αισθητικής των έξω γεννητικών οργάνων (φαλλοπλαστική - κολποπλαστική), τομέας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, τομέας Αντιγήρανσης, τομέας Σεξουαλικής Αποκατάστασης, τομέας Βλαστοκυττάρων (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δανίας και τον καθηγητή Soren Sheikh), τομέας αντιμετώπισης νόσου Peyronie.  

Να σημειώσουμε ότι το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ευρώπη μέχρι σήμερα – 30.000 περιστατικά-, διαθέτει παραρτήματα στο εξωτερικό (Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και 5.000 χειρουργεία.

ΘεσσαλονίκηΑνδρολογικό Ινστιτούτο