Ελλάδα|09.01.2024 13:34

Σοβαρές ζημιές στη Χαλκιδική: Πλημμύρισε το 60% των σπιτιών στην Τορώνη - Από κατολισθήσεις έκλεισαν δρόμοι και έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πλημμύρισε το 60% των σπιτιών στην Τορώνη του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής από τη σφοδρή βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα και συνεχίζει να πέφτει και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων. Παράλληλα, από κατολισθήσεις έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Σιθωνίας στο ύψος του Πόρτο Κουφό καθώς και άλλοι δευτερεύοντες δρόμοι, ενώ έπεσαν και αρκετές κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Το ευτύχημα είναι ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όλος ο μηχανισμός του Δήμου Σιθωνίας βρίσκεται στην περιοχή και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά και για να αποφευχθούν νέες, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.

Το κάθε σπίτι έχει από 30 έως 60 πόντους νερού

«Έχουν πέσει τεράστιοι όγκοι νερού και συνεχίζουν να πέφτουν. Από τις 4:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε η δυνατή βροχή και μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει πλημμυρίσει το 60% των κατοικιών της Τορώνης. Το κάθε σπίτι έχει από 30 έως 60 πόντους νερού. Κατολισθήσεις έχουν γίνει σε πολλά σημεία και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε δρόμους για την ασφάλεια των πολιτών. Από κατολίσθηση έκλεισε και ο κεντρικός δρόμος στη νότια Σιθωνία, στο ύψος του Πόρτο Κουφό», λέει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Αριστείδης Ψηλογιάννης.

Στην περιοχή έχουν φτάσει πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Θεσσαλονίκη και αντλούν νερό από υπόγεια σπιτιών. Η συνδρομή τους χρειάστηκε και για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία και είναι καλά στην υγεία τους.

«Όλα τα μηχανήματα του δήμου μας βρίσκονται στην περιοχή και από τις 5:00 το πρωί προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη. Όμως, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη, αφού η καταρρακτώδης βροχόπτωση συνεχίζεται. Όλο το βουνό μπροστά μας είναι άσπρο από το χαλάζι που έπεσε σε μεγάλες ποσότητες. Ευτυχώς, είναι καλά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής», τονίζει ο κ. Ψηλογιάννης.    

κακοκαιρίαΣιθωνίαβροχόπτωσησπίτιακατολισθήσειςΧαλκιδική