Ελλάδα|09.01.2024 15:41

Τρένο: Διακοπή κυκλοφορίας στη Δεκέλεια - Δέντρα έπεσαν σε καλώδια ηλεκτροκίνησης

Μαρία Λιλιοπούλου

Σε διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας προχώρησε ο ΟΣΕ στο τμήμα μεταξύ ΣΚΑ - Αφιδνών πριν από λίγα λεπτά καθώς δέντρο κόπηκε και έπεσε πάνω στα καλώδια της ηλεκτροκίνησης κοντά στον σταθμό της Δεκέλειας πάνω και από τις δύο γραμμές, ανόδου και καθόδου.

Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία ETR

Πλησίον του σημείου βρισκόταν αμαξοστοιχία ETR, η οποία αναγκαστικά ακινητοποιήθηκε στο σημείο χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η Hellenic Train προχωρεί στη δρομολόγηση λεωφορείων στο τμήμα Αθήνα - Αφίδνες προκειμένου να παραλάβουν τόσο τους επιβάτες, οι οποίοι έρχονταν από Θεσσαλονίκη με το ETR όσο και να μεταφέρουν τους επιβάτες που το ανέμεναν στον σταθμό Λαρίσης για να πάνε προς Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά το λεωφορείο που θα δρομολογηθεί θα μεταφέρει τους επιβάτες του τρένου που ακινητοποιήθηκε κοντά στη Δεκέλεια στην Αθήνα και θα παραλάβει τους επιβάτες από τον σταθμό Λαρίσης για να τους πάει στη Δεκέλεια ώστε το τρένο να αναχωρήσει απευθείας από εκεί ξανά προς Θεσσαλονίκη χωρίς να προσεγγίσει την Αθήνα.

Αντίστοιχα με λεωφορεία θα γίνεται η εξυπηρέτηση των επιβατών και για τα δρομολόγια της Χαλκίδας.

Ωστόσο οι επιβάτες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις. Να σημειωθεί ότι από την πτώση του δέντρου προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δε θα αποκατασταθεί αμέσως καθώς απαιτείται χρόνος για την απομάκρυνση των κορμών, γεγονός, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στη σιδηροδρομική εξυπηρέτηση.

τρένοειδήσεις τώραHellenic Trainδιακοπή κυκλοφορίας