Ελλάδα|10.01.2024 07:07

Δολοφονία 41χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφός της Γεωργίας και ο φίλος του

Newsroom

Στον εισαγγελέα για να απολογηθούν οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο σύντροφός της και ένας φίλος του. Οι δύο φέρεται να παραδέχθηκαν προφορικά σε αστυνομικούς πως ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ληστεία εις βάρος της 41χρονης με σκοπό να της πάρουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού και την επόμενη ημέρα να κάνουν διάρρηξη εκεί προκειμένου να πάρουν ένα ποσό, 7.000 με 8.000 ευρώ, που πίστευαν ότι έκρυβε η άτυχη Γεωργία εκεί.

Το χρονικό του ειδεχθούς εγκλήματος

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο 39χρονος με στόχο να έχει άλλοθι πήρε την 41χρονη από το κατάστημα που εργαζόταν για να πάνε μαζί στο διαμέρισμά του στην Καλαμαριά. Εκεί τους περίμενε ο 34χρονος φίλος του με κουκούλα. Όταν έφτασαν, επιτέθηκε στην έγκυο, τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα. Μέσα στο σκοτάδι, τον ρόλο του ληστή άρχισε να παίζει και ο 39χρονος αλλάζοντας τη φωνή του.

Ο 34χρονος ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή κατέβηκε στο αυτοκίνητό του και μετά από λίγο τον φώναξε ο 39χρονος λέγοντάς του ότι σκότωσε την 41χρονη και να πάει να τον βοηθήσει. Όλα δείχνουν ότι η 41χρονη αντιλήφθηκε ότι οι δήθεν ληστές ήταν ο ίδιος ο σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του τον οποίο γνώριζε.

Το σχέδιο απέτυχε και τότε ο 39χρονος φέρεται να αποτελείωσε την άτυχη γυναίκα με μια μαχαιριά στον λαιμό.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η Γεωργία περπατά με τον σύντροφό της πριν τη δολοφονία

Στο βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η Γεωργία περπατά σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης πιασμένη χέρι-χέρι με τον σύντροφό της λίγα λεπτά πριν την άγρια δολοφονία με μαχαίρι μέσα στο διαμέρισμά της.

Η γυναίκα, ήταν μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού και κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της.

Τον βίαιο χαρακτήρα του φερόμενου ως δράστη αποκαλύπτει η πρώην σύζυγός του με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. «Το 2010 παντρευτήκαμε το 2018 χωρίσαμε. Τώρα είναι ένα τέρας. Βίαιος πολύ. με χτυπούσε και είχα πάει 100 χιλιάδες φορές σε αστυνομικό τμήμα, τους έλεγα ότι είναι επικίνδυνος και δεν μου έδιναν σημασία. Είχα πάει στο αστυνομικό τμήμα στην Πολίχνη, τότε με είχε χτυπήσει στο μάτι. Μετά πήγα, Δωδεκανήσου, Εύοσμο και Κορδελιό. Έκανα τις μηνύσεις, αυτός κρυβόταν γιατί αν περάσει το 48ωρο δεν μπορούν να τον συλλάβουν. Μετά μου ήρθε ένα χαρτί τότε με την ενδοοικογενειακή βία, να πάει στην Τούμπα σε ένα κέντρο για να παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχικής υγείας για να ενταχθεί στην κοινωνία. Δεν ξέρω αν τα παρακολούθησε δεν νομίζω», είπε η γυναίκα στο Mega.

Καταδικάστηκε για διγαμία

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega η πρώην σύζυγος του 39χρονου, «Αυτός είχε φιλενάδα. Δεν με πείραζε αυτό, τα παιδιά με ένοιαζαν. Δούλευα, τέλειωσε η σύμβαση και έπρεπε να βρω άλλη δουλειά. Το διαζύγιο βγήκε τον Δεκέμβριο του 2018 αυτός παντρεύτηκε τον Οκτώβριο και καταδικάστηκε για διγαμία. Παντρεύτηκε με μία άλλη γυναίκα που την λένε Μαρία. Την Γεωργία που δολοφονήθηκε δεν την γνωρίζω, ούτε την Μαρία. Το διαζύγιο ήταν να βγει το 2018. Το 2019 έμεινα έγκυος, πίστευα ότι θα κάνουμε επανασύνδεση, με χτυπούσε όταν ήμουν έγκυος. Το έμαθα μετά εγώ αυτό ότι ήταν δίγαμος. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γεωργίας».

«Έκλεβε πράγματα από το σπίτι. Και το τάμπλετ των παιδιών. Η αστυνομία μου είπε “να τα βρούμε”. Δεν έκανε χρήση αλκοόλ ή ουσιών. Τελευταία φορά μου είπε ότι θα κάνει παιδί “για να μου μπει στο μάτι”. Δεν ξέρω τι έκανε 2 χρόνια άλλα πιστεύω η οικογένεια της Γεωργίας δεν γνώριζε ότι είχε παιδιά αυτός. Δεν είχε επαφή με τα παιδιά. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε η γυναίκα αναφορικά με τον 39χρονο.

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηδολοφονίααστυνομίαΕλληνική Αστυνομίααπολογία