Ελλάδα|10.01.2024 19:29

Βόλος: Κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση στον 50χρονο για την δολοφονία του κουνιάδου - βιαστή της κόρης του

Newsroom

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου οδηγήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης (10/01) ο 50χρονος, ο οποίος σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του επειδή βίαζε, επί σειρά ετών, τη μικρή του κόρη.

Το έγκλημα έγινε το βράδυ της Τρίτης κοντά στα «Αστέρια» Αγριάς. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του 50χρονου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Βασιλικός, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του πελάτη του, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο κατηγορούμενος είναι εργάτης γης και, περιστασιακά, απασχολείται και ως οικοδόμος. Από τον πρώτο του γάμο έχει τρία παιδιά ενώ, από τον δεύτερο γάμο με την αδελφή του θύματος, άλλο ένα. Ο 33χρονος, που φέρεται να βίασε τη μικρότερη από τις τρεις κόρες του γαμπρού του, ήταν ανεπάγγελτος. Τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια του κατηγορούμενου δήλωσαν ότι ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από το θύμα.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προκύπτει ότι, την Τρίτη (09/01), η μικρότερη κόρη του κατηγορούμενου, αποκάλυψε στον πατέρα της ότι, ο 33χρονος αδελφός της δεύτερης γυναίκας του ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 8 ετών. Από τα 12 έως τα 14 χρόνια της, την βίαζε. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο τους τελευταίους 8 μήνες, να την εκβιάζει (ζητώντας της κατά πληροφορίες το ποσό των 3.000 ευρώ), για να μη δημοσιοποιήσει φωτογραφίες της. Η αστυνομία αναμένεται να λάβει από το κινητό της 18χρονης το βιντεοληπτικό υλικό των απειλών.

«Το έμαθε ο άνδρας μου και τον έφαγε»

Ο 50χρονος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται να υποστηρίξει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει.

Η σύζυγος του 50χρονου και αδελφή του 33χρονου δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι κακοποιούσε την κόρη της και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κι άλλες κοπέλες να έχουν πέσει θύματα του. «Το έμαθα πριν από 4 ημέρες, δεν ήξερα τίποτα. Ούτε μου είπε τίποτα το κορίτσι, ούτε ήξερα τι έκανε στα κορίτσια. Το έμαθε ο άνδρας μου και τον έφαγε. Μου είπε, ‘τον σκότωσα τον αδερφό σου’», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το gegonota.news, η 18χρονη σήμερα κόρη του 50χρονου αναγκάστηκε να εξομολογηθεί όσα είχε περάσει στα χέρια του θείου της, όταν ο  πατέρας της ανακάλυψε ότι δεν πληρωνόταν το ενοίκιο του σπιτιού που η 18χρονη ενοικιάζει στην πόλη που σπουδάζει. Η κοπέλα αρχικά αποκάλυψε στον πατέρα της πως εκβιαζόταν και σε δεύτερο χρόνο έδειξε τον δράστη και όσα συνέβαιναν.

Ο πατέρας ήθελε να καταθέσει μήνυση

Η πρώτη απόφαση του 50χρονου ήταν να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κουνιάδου του. Όταν, όμως έμαθε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, προκειμένου αυτές να συμπεριληφθούν στη μήνυση, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του απ’ όσα διάβασε και τον πήρε τηλέφωνο.

Αρχικά οι δύο τους βρέθηκαν στα Αστέρια Αγριάς, όπου λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια. Αφού τον σκότωσε παραδόθηκε στην αστυνομία. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν το πτώμα του άνδρα να φέρει τραύματα στο πρόσωπο και ίχνη πυροβολισμού στο στήθος, ενώ δίπλα του υπήρχαν κομμάτια μονόκαννου τυφεκίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

«Συνελήφθη, χθες (09-01-2024) το βράδυ στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, ο δράστης συναντήθηκε με άλλον αλλοδαπό άνδρα σε περιοχή του Βόλου και υπό συνθήκες που διερευνώνται, ο παθών τραυματίστηκε θανάσιμα ένεκα πυροβολισμού από κυνηγετικό όπλο που έφερε ο δράστης.

Ο δράστης ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, ενώ λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και ένα φυσίγγιο.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου».

βιασμόςειδήσεις τώρακατηγορούμενοιδολοφονίακόρηΒόλος