Ελλάδα|10.01.2024 22:21

«Έχω επιθετικό καρκίνο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει το παιδί»: Το ομόφυλο ζευγάρι στο οποίο αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

Newsroom

Τα χαρτιά του σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη (10/01).

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα φέρει προς ψήφιση τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, ωστόσο, τόνισε ότι δε θα πειραχτεί καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, ωστόσο, στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και τα δικαιώματά τους, δίνοντας το παράδειγμα ενός ζευγαριού γυναικών που αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού τους, μετά τη διάγνωση, της μίας με καρκίνο.

«Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου»

Η Κατερίνα και η Νικολέττα, που είχαν μιλήσει τον Ιούνιο του 2023 στον ΣΚΑΪ, είχαν περιγράψει πόσο ανυπεράσπιστες αισθάνονται, αφού η μία διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο, ενώ η κόρη τους, νομικά, έχει μόνο μία γονέα.

Στη συνέντευξη, η Κατερίνα εξομολογούνταν πως, «έχω διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο. Σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί, που είναι μόνο στο δικό μου όνομα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που πεθάνω, η Ιόλη εκτός από μένα χάνει και τη Νικολέτα».

Η Νικολέτα, από την πλευρά της, πρόσθεσε ότι, «δε γίνεται να εύχεσαι, αν είναι να πεθάνει ένας γονιός να είναι αυτός που δεν έχει τη νομική υπόσταση επάνω στο παιδί». Τότε, η Κατερίνα είχε εκφράσει την ελπίδα της, να «φτιάξουν νομικά τα πράγματα. Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου».

Κυριάκος Μητσοτάκηςγάμος ομόφυλωνομόφυλα ζευγάριακαρκίνοςπαιδιάειδήσεις τώρα