Ελλάδα|11.01.2024 07:46

Δολοφονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Το μυστήριο με νεκρό βρέφος του 39χρονου κατηγορούμενου

Newsroom

Σκοτεινό ήταν το παρελθόν του 39χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές. Μάλιστα είχε εμπλακεί και σε ένα μυστηριώδες γεγονός, λίγο αφότου είχε αποκτήσει παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του.

Το μυστήριο με το νεκρό βρέφος

Όπως μετέδωσε το voria.gr, οι γιατροί αναφέρουν ότι το βρέφος έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία.

Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά. Το κορυφαίο όμως μυστήριο ήταν όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA.

Οι μηνύσεις του 39χρονου

Η υπόθεση απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα μέχρι και το 2013, όταν όλες οι εισαγγελικές έρευνες τέθηκαν στο αρχείο χωρίς να προκύψουν δράστες. Ο 39χρονος που κρατείται από προχθές το βράδυ για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του κατέθετε μηνύσεις και προχωρούσε σε καταγγελίες εναντίον γιατρών, ακόμη και συγγενών του, υποστηρίζοντας ότι είχαν απαγάγει το παιδί του με σκοπό να κερδίσουν χρήματα από την πώλησή του για υιοθεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.grυποστήριζε ότι είχε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία παρ’ ότι το παιδί γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 2009, παρουσιαζόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Είναι αλήθεια ότι ο 39χρονος σήμερα που κατηγορείται ότι σκότωσε την έγκυο σύντροφό του είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα πιστεύοντας ότι το παιδί του απήχθη.

«Ζητήσαμε εκταφή και δεν υπήρχε παιδί στο φέρετρο» λέει η μητέρα του βρέφους. «[Μέσα στο φέρετρο] ήταν γάζες, κάτι ξυλάκια μέσα σε βαμβάκι, ένα σεντονάκι, αυτά. Καμία σχέση με το νεκρό νεογνό. Όταν [οι γονείς] πήραν το παιδί από το Πανεπιστήμιο, δεν είχαν πει ότι δεν είναι δικό τους και έγινε η ταφή του κανονικά. Το είπαν μετά και δεν υπήρχε παιδί να πάρουν DNA [για να διαπιστωθεί αν ίσχυαν οι ισχυρισμοί τους» εξηγεί ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης, μιλώντας στο STAR.

βρέφοςδολοφονίαγυναικοκτονίαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα