Ελλάδα|11.01.2024 17:48

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τα βίντεο που διαψεύδουν τον κρεοπώλη - Για 11 λεπτά εξέπεμψε το κινητό του 31χρονου

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον 31χρονο που αγνοείται από το Μεσολόγγι από τις 4 Ιανουαρίου, με τις Αρχές να εξετάζουν βίντεο που δείχνουν τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον αγνοούμενο, καθώς και την πορεία που ακολούθησε. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από το υλικό, δεν επιβεβαιώνουν την κατάθεσή του για το πού πήγε, με τις υποψίες να έχουν πέσει πάνω του.

Τα βίντεο που έχουν εξετάσει οι Αρχές με τις κινήσεις του 

Σε δύο βίντεο που παρουσιάζει ο Alpha φαίνεται πως ο κρεοπώλης με το όχημά του να κατευθύνεται προς το Ευηνοχώρι γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε στις Αρχές. Έπειτα από 52 λεπτά, το όχημα του επιστρέφει στο Μεσολόγγι.

Επίσης, κάμερα κλειστού κυκλώματος τον έχει καταγράψει την ώρα που μπαίνει σε σούπερ μάρκετ, μετά την συνάντησή του με τον αγνοούμενο από όπου προμηθεύτηκε μόνο ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

11 λεπτά εξέπεμψε το κινητό του αγνοούμενου 

Σημειώνεται πως ο κρεοπώλης δεν είχε μαζί του το κινητό του όταν πήγε να συναντήσει τον 31χρονο, που δημιουργεί επίσης υποψίες.

Σύμφωνα επίσης με τον Alpha, το κινητό του αγνοούμενου φαίνεται πως εξέπεμψε 11 λεπτά στο ίδιο σημείο, στη θαλάσσια περιοχή, και το στοιχείο αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Εμπλέκονται περισσότερα άτομα, λέει ο πατέρας 

Την ώρα ο πατέρας του Μπάμπη έδωσε μία άλλη διάσταση στην εξαφάνιση.

Ειδικότερα είπε στον ΣΚΑΪ ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματική», και ζήτησε να γίνουν έρευνες και στην ορεινή Ναυπακτία, καθώς ο κρεοπώλης επισκέφτηκε την περιοχή την επομένη της εξαφάνισης.

Και το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες

Σημειώνεται ότι στην περιοχή σπεύδει και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ παράλληλα στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Αν και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, ωστόσο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενισχύεται κάθε μέρα που περνά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για έγκλημα όσο είναι αγνοούμενος ο 31χρονος, αλλά είναι και ανοιχτές κάποιες άλλες εκδοχές, όπως π.χ. να έπαθε έμφραγμα ή να συνέτρεξε κάποιος άλλος αιφνίδιος λόγος…», ανέφερε στην εφημερίδα Πελοπόννησος πηγή από τις Αρχές ασφαλείας του Μεσολογγίου.

Αρνείται την εμπλοκή του ο κρεοπώλης και επικαλείται κενά μνήμης 

Σημειώνεται πως, ο 50χρονος κρεοπώλης υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπάμπης.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι σε μια από τις καταθέσεις του ο κρεοπώλης αποκάλυψε ότι «κάτι έκαναν» μέσα στο αυτοκίνητο οι δυο άνδρες, που εξετάζεται ως ένα πιθανό, σοβαρό συμβάν, το οποίο μπορεί να έχει «ανατρεπτική» διάσταση στην υπόθεση. Αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο κρεοπώλης, θα φανεί, εφόσον είναι νεκρός ο 31χρονος Μπάμπης, μόλις ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα ο κρεοπώλης κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, στην οποία υπεβλήθη επειδή κατείχε παράνομα ένα μαχαίρι 10 εκατοστών, κατέθεσε ότι έκανε χρήση χασίς και γι’ αυτό δεν θυμάται τις κινήσεις του μόλις άφησε τον Μπάμπη στο σημείο των ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Δεν είναι σε θέση, δηλαδή, να περιγράψει στους αστυνομικούς πού πήγε, αν περιπλανήθηκε για πάνω από 1 ώρα από τη στιγμή που αποβίβασε – όπως ο ίδιος υποστηρίζει – τον 31χρονο από το τζιπ του. Όπως τους είπε, χαρακτηριστικά, έχει κενά μνήμης.

αγνοούμενοςέρευνεςαστυνομίαεξαφάνισηειδήσεις τώραΜεσολόγγι