Ελλάδα|12.01.2024 09:58

Μέγαρα: «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, τα παιδιά μου» - Σοκάρουν οι περιγραφές της μητέρας του 4χρονου

Newsroom

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της μητέρας του 4χρονου αγοριού που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του και εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα, τα πέταγε πάνω μου» περιέγραψε η γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Το έσκασε κάτω με δύναμη»

«Πήγα πάνω στην εντατική. Είδα και το μωρό. Χάλια. Μαύρα χάλια. Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη», είπε ακόμη η μητέρα, που αγωνιά για το αγοράκι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο παιδί. Μάλιστα, το νήπιο είχε νοσηλευτεί και πάλι πρόσφατα στο νοσοκομείο λόγω κακοποίησης. Ο θείος των παιδιών μάλιστα είχε δηλώσει πως ο δράστης είχε πει στη γυναίκα πως «εγώ θα σου σκοτώσω ένα παιδί».

Στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του 4χρονου, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, που επίσης έχουν κακοποιηθεί από τον δράστη στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι ο 8χρονος διεγνώσθη με κάταγμα στο χέρι και χειρουργήθηκε.

Άφαντος ακόμα ο δράστης

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον δράστη τόσο στη Λαμία όπου αρχικά ζούσε η γυναίκα, όσο και στον καταυλισμό του Βλυχού, όπου ζούσαν τελευταία, παραμένουν άκαρπες, αλλά συνεχίζονται.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο 

Υπενθυμίζεται πως το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται το 4χρονο, αναφέρει χαρακτηριστικά.

  1. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

  2. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
  3. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης. 
ΜΕΘκακοποίησηειδήσεις τώραξυλοδαρμόςενδοοικογενειακή βίαΜέγαρα