Ελλάδα|14.01.2024 14:10

Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το καρτέρι θανάτου στον Βαγγέλη Ζαμπούνη - Είχαν κάνει πρόβα οι δράστες - Τι βρέθηκε στο όχημα του θύματος

Newsroom

Το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου που έχει υπογραφεί στη νύχτα εκτελέστηκε με επιτυχία, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια το 2018, με μπαράζ από σφαίρες να χτυπούν ένα από τα πιο γνωστά και υψηλόβαθμα στελέχη της Greek Mafia, τον 44χρονος Βαγγέλη Ζαμπούνη, τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, με τις Αρχές να συγκεντρώνουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας.

Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα των εκτελεστών

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN παρουσιάστηκε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το τζιπ των εκτελεστών να φεύγει με ταχύτητα από το σημείο, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου φαίνεται ένα άτομο να τρέχει σε κατάσταση πανικού για να γλιτώσει από τα πυρά.

Το βαρύ παρελθόν του 44χρονου μαφιόζου - Γνωστός εδώ και 20 χρόνια στις Αρχές 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το θύμα είναι σεσημασμένο και αστυνομία ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του πριν από περίπου 20 χρόνια όταν κατηγορήθηκε πως έκαψε ένα αυτοκίνητο στη Λακωνία και στην καταδίωξη που ακολούθησε υπήρξαν και πυροβολισμοί με τους αστυνομικούς. Το όνομα του έχει εμπλακεί σε δικογραφίες το 2012, το 2015 από το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας ενώ είχε εμπλακεί και σε δικογραφίες και για ληστείες σε χρηματαποστολές.

Tι βρήκαν στο όχημα του θύματος – Αιφνιδιάστηκε ο 44χρονος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο όχημα του μαφιόζου βρέθηκε το όπλο του, τύπου γκλοκ των 9 mm που βρίσκονταν στην τσάντα. Από ότι φαίνεται αιφνιδιάστηκε από τους δράστες που δεν πρόλαβε καν να την αγγίξει.

Οι εκτελεστές φαίνεται πως αυτή τη φορά είχαν πάει πολύ καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι καθώς η εντολή που εκτιμάται πως είχαν πάρει είναι πως αυτή τη φορά δεν έπρεπε να φύγει ζωντανός από το σημείο της εκτέλεσης όπως είχε γίνει το 2018 στον Πειραιά.

Με δύο καλάσνικοφ στα χέρια οι δράστες

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να ήταν δύο και χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ. Ο ένας φαίνεται πως κινήθηκε από την πλευρά του οδηγού και ο δεύτερος από την πλευρά του συνοδηγού και άρχισαν να πυροβολούν μαζί και ο ένας πυροβολούσε και από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου. Είναι πιθανό να άλλαξαν ακόμα και γεμιστήρες που δείχνουν την μανία τους να μην βγει ζωντανός ο κακοποιός.

Στο μοιραίο όχημα βρέθηκαν επίσης τα δύο τηλέφωνα του θύματος, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει έλεγχος.

Για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, οι Αρχές απαντούν πως πρόκειται για ένα ακόμη κεφάλαιο στον πόλεμο της νύχτας που ξεκίνησε το 2017. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σήμερα ολοκληρώνεται και κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος καθώς ο 44χρονος ήταν από τα πρώτα μεγάλα ονόματα της Greek Mafia και όταν ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολλές από τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας.

Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας – Εκτιμάται πως είχαν κάνει πρόβα τις προηγούμενες ημέρες

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ρήγος, οι αστυνομικοί σαρώνουν από το πρωί την ευρύτερη περιοχή γύρω από το βενζινάδικο που έγινε η εκτέλεση, για κάμερες ασφαλείας όχι μόνο από τη στιγμή της άγριας δολοφονίας, για την οποία έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό αλλά και για τα τελευταία δύο 24ωρα για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις των δραστών και τη διαδρομή που ακολούθησαν μέχρι το Σχιστό, όπου έκαψαν το αυτοκίνητο.

Οι Αρχές εκτιμούν πως έγινε πρόβα τις προηγούμενες ημέρες για την εκτέλεση.

εκτέλεσησυμβόλαιο θανάτουμαφίαΚαλάσνικοφειδήσεις τώραΝέος Κόσμος