Ελλάδα|16.01.2024 12:51

Ηλεία: Αγωνιώδεις έρευνες για τον 45χρονο - Θρήνος για την 38χρονη που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Αγωνιώδεις προσπάθειες συνεχίζουν να κάνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό του 45χρονο αγνοούμενο άνδρα στο Πλουτοχώρι Ηλείας, σύντροφο της 38χρονης που ανασύρθηκε νεκρή, όταν το όχημά τους παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Ανασύρθηκε το όχημα 

Οι δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το όχημα όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού αλλά και όταν με μηχάνημα έργου ανασύρθηκε στην όχθη, δεν βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό, ο οποίος όσο περνάνε οι ώρες χάνονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός.


Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού Αχέροντα, δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα.

Ζήτησε βοήθεια από συγχωριανό του ο αγνοούμενος  

Μάλιστα, όπως αναφέρει μαρτυρία στο patrisnews.gr, ο αγνοούμενος φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του λίγα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Σημειώνεται πως η 38χρονη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Από το βράδυ της Δευτέρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του ζευγαριού από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική να ψάχνουν όλη νύχτα κάτω από αντίξοες συνθήκες, την περιοχή.

Το χρονικό

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.


Οι ίδιοι κάλεσαν για βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

κακοκαιρίαειδήσεις τώραχείμαρροςαγνοούμενοςΗλείαέρευνες