Ελλάδα|17.01.2024 07:51

Ηλεία: Το ζευγάρι που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο ζητούσε βοήθεια επί 15 λεπτά - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον οδηγό

Newsroom

Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών  που προσπαθούν  να εντοπίσουν τον 45χρονο άνδρα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας, μαζί με τη σύντροφο του. Η 38χρονη βρέθηκε χθες νεκρή, όπως και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζεύγος, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κανένα ίχνος της συνοδηγού.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ κατάφεραν με σκαπτικά μηχανήματα να ανασύρουν το όχημα που εντοπίστηκε κάτω από το νερό και τη λάσπη  ποταμού, αλλά δεν βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό. Όσο οι ώρες περνούν, οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο 45χρονος ολοένα και εξανεμίζονται. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού Αχέροντα, δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα.

Ζητούσαν επί 15 λεπτά βοήθεια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν.

Το ζευγάρι άρχισε να καλεί από τα κινητά τους τηλέφωνα σε βοήθεια. Οι συγχωριανοί τους είχαν οπτική επαφή, αλλά αδυνατούσαν να κινηθούν προς το μέρους τους λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Επί 15 λεπτά καλούσαν σε βοήθεια, ώσπου δυστυχώς παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει μαρτυρία στο patrisnews.gr, ο αγνοούμενος φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του λίγα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Σημειώνεται πως η 38χρονη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Το χρονικό

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.


Οι ίδιοι κάλεσαν για βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

ειδήσεις τώραΗλείαχείμαρρος