Ελλάδα|17.01.2024 22:16

Greek Mafia: Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη

Newsroom

Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και την απόπειρα κατά του Μαυρόπουλου προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι οι δράστες των δολοφονιών, οι εκτελεστές και όχι οι ηθικοί αυτουργοί. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 συλλήψεις που έγιναν μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ ακόμα και σε σπίτια υπόπτων. Tρία ακόμη άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για εκτελεστές που έχουν πάρει μέρος σε δολοφονίες στον πόλεμο της Greek Mafia. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, οι δύο συλληφθέντες είναι ομογενείς από τη Ρωσία. Μάλιστα, στο αυτοκίνητο του ενός, ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2019, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση μεταξύ των μελών της οποίας είναι και οι δύο συλληφθέντες.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022, όταν, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να απομονώσουν ένα αποτύπωμα, που βρέθηκε στη μία από τις δύο μηχανές δθαφυγής που, οι δράστες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στο σημείο της δολοφονίας, λόγω μηχανικής βλάβης. Το αποτύπωμα ήταν του ενός εκ τους συλληφθέντες.

Πώς δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά και η 22χρονη κόρη του η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά κι ο 45χρονος συμπέθερός του.

To χρονικό της δολοφονίας Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Οι δράστες που επέβαιναν σε ένα μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα που επέβαινε μέσα στο όχημα. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό των εκτελεστών είχε η πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

δολοφονίεςΕΛΑΣειδήσεις τώρασυλλήψεις