Ελλάδα|19.01.2024 09:51

Μεσολόγγι: Σιγή ιχθύος κρατά ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του 31χρονου - Οι εκτιμήσεις ιατροδικαστών

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με την αστυνομία να έχει βάλει στο στόχαστρο 4 ακόμη άτομα, εκτός από τον κρεοπώλη, που είναι ο τελευταίος άνθρωπος τον οποίο είδε πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του και ο οποίος έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για δυο άντρες και δυο γυναίκες. Συγκεκριμένα, τον 36χρονο φίλο του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και τη σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Την ίδια ώρα, οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην περιοχή για κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει σε απαντήσεις

Δεν έχει ομολογήσει ο 50χρονος κρεοπώλης και δεν δίνει εξηγήσεις για τις αντιφάσεις

Μιλώντας στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως ο κρεοπώλης αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν έδωσε εξηγήσεις για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

«Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο ύποπτος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στις καταθέσεις του έχει πολλά κενά που τον κάνουν και Νο1 ύποπτο. Ένα από αυτά είναι εικόνες από κάμερα ασφαλείας σε χωράφι με φωτοβολταϊκά. 

«Το υγρό περιβάλλον βοηθά στην ιατροδικαστική εξέταση μίας σορού»

Παράλληλα, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος αναφέρθηκε στο περιβάλλον που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης καθώς και πώς θα μπορούσε αυτό να βοηθήσει, εάν τελικά βρεθεί η σορός του, στο να δοθούν απαντήσεις.

«Δεν έχουμε σορό αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Αν βρεθεί η σορός μπορούν να προκύψουν στοιχεία για τον μηχανισμό θανάτου. Αν χρησιμοποιήθηκε αντικείμενο ή χτυπήματα από ξυλοδαρμό. Το υγρό περιβάλλον κατά κάποιον τρόπο μονιμοποιεί κάποια πράγματα και γίνεται λίγο πιο "εύκολο" για μας. Δεν είναι εχθρός το υγρό περιβάλλον. Αν αρχίσουν και δρουν τα αλάτια από τα πετρώματα και το νερό γίνεται αυτό που λέμε "σαπωνοποίηση" οπότε το λίπος γίνεται σαν σαπούνι. Εξαρτάται το περιβάλλον που θα αρχίσει να γίνεται η σήψη», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

Το χειρότερο σενάριο - «Τεμαχίστηκε» 

Το χειρότερο σενάριο έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, ο οποίος ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση, ενώ δεν απέκλεισε και να έχει τεμαχιστεί.


«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία. Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις. Ένα σώμα 70 κιλών είναι δύσκολο να μετακινηθεί. Εκεί πρέπει να δούμε εάν υπήρχε συνεργός ή εάν τεμαχίστηκε και σκορπίστηκε σε διάφορα σημεία», ανέφερε.

ειδήσεις τώρααστυνομίαεξαφάνισηΜεσολόγγι