Ελλάδα|19.01.2024 17:08

Σεισμός τώρα στην Εύβοια: «Δεν θυμάμαι παρόμοιο σεισμό στην περιοχή, οι κάτοικοι ανησυχούν» - Τι είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κύμης

Κώστας Ασημακόπουλος

Για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Εύβοιας κοντά στην Κύμη μίλησε στο ethnos.gr ο νέος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος. Η δόνηση προκάλεσε αναστάτωση, καθώς έγινε αισθητή και στην Αττική.

Ο κ. Μπαράκος τόνισε ότι δεν θυμάται παρόμοιο σεισμό στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Εξήγησε πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Τόνισε επίσης ότι στην περιοχή δεν είναι συνηθισμένοι στους ισχυρούς σεισμούς και ότι γίνονται αισθητοί κυρίως οι δονήσεις που σημειώνονται στο κεντρικό ή το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου βρίσκεται το μεγάλο ρήγμα.

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κύμης στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.

Κύμηειδήσεις τώρασεισμόςΑττικήσεισμός τώραΕύβοια