Ελλάδα|19.01.2024 21:44

Greek Μafia: Οι Αρχές γνωρίζουν το «μακρύ χέρι» του αρχηγού - Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις επιθέσεις της οργάνωσης

Newsroom

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η έδρα της Greek Mafia με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης να βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα απ’ όπου και κινούσε τα νήματα σχετικά με το λαθρεμπόριο λαθραίων τσιγάρων. Αναλύοντας ωστόσο τη δομή της σπείρας φαίνεται ότι δεν περιοριζόταν μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο υπαρχηγός της οργάνωσης βρίσκεται στην Αθήνα και είναι το «μακρύ χέρι» του αρχηγού. Πρόκειται για έναν 41χρονο, για τον οποίο οι Αρχές γνωρίζουν τα αρχικά του ονόματός του, ενώ ξέρουν ότι έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν και ότι στην Ελλάδα ερχόταν κάθε δύο μήνες, ωστόσο είναι εξαφανισμένος εδώ και πέντε μήνες.

Ο υπαρχηγός της συμμορίας έχει εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, στάση κρατουμένων, ενώ έχει κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση και μαζί με ακόμα ένα άτομο είχαν καταδικαστεί σε 154 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η φωτογραφία του συγκεκριμένου κακοποιού βρέθηκε στο κινητό του Βασίλη Ρουμπέτη μετά τη δολοφονία του με τις Αρχές να πιστεύουν ότι ήταν ο επόμενός του στόχος.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις επιθέσεις της Greek Mafia

Την ίδια ώρα Mega παρουσίασε φωτογραφίες από τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν τα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας.

Σε αυτές απεικονίζονται τα άτομα που πραγματοποίησαν επίθεση σε βενζινάδικο τον Ιούνιο του 2023 στον Ασπρόπυργο. Τα μέλη της συμμορίας πυρπόλησαν φορτηγά, εντός των οποίων υπήρχε μηχάνημα για την κατασκευή λαθραίων τσιγάρων.

Άλλες φωτογραφίες αφορούν την επίθεση σε εγκαταστάσεις στη Δυτική Αττική. Τουλάχιστον οχτώ άτομα, βαριά οπλισμένα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προχώρησαν σε εμπρησμό.

Απήγαγαν σωφρονιστικό υπάλληλο και τον βασάνιζαν επί 3 ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας είχαν απαγάγει ένα σωφρονιστικό υπάλληλο από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να παρείχε βοήθεια σε ένα από τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

Τα μέλη της συμμορίας τον βασάνιζαν επί τρεις ημέρες, ζητώντας του πληροφορίες για τη βομβιστική επίθεση, με τον σωφρονιστικό υπάλληλο να αποκαλύπτει τα πάντα.

Θεσσαλονίκησυμβόλαιο θανάτουμαφίαειδήσεις τώραεγκληματική οργάνωση