Ελλάδα|21.01.2024 17:31

Πατήσια: Αποτροπιασμός από την κατάθεση της 16χρονης: Ο βιαστής σύντροφος της μητέρας της ζητούσε και φωτογραφίες

Newsroom

Για βιασμό ανήλικης συνελήφθη, το Σάββατο (20/01) 56χρονος άνδρας στα Κάτω Πατήσια. Ο συλληφθείς φέρεται, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., να προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης επί τουλάχιστον 7 χρόνια, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της. Τα στοιχεία που έδωσε, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, το 16χρονο σήμερα παιδί, προκαλούν αποτροπιασμό.

Βίαζε το παιδί συστηματικά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί κατέθεσε ότι ο 56χρονος ασελγούσε σε βάρος του από την ηλικία των οκτώ ετών, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022. Έκτοτε και μέχρι και τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος βίαζε την ανήλικη συστηματικά.  Τελευταία φορά, το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά στις 13 Ιανουαρίου. Το θύμα μίλησε στη μητέρα του, μην αντέχοντας πλέον τον εφιάλτη που ζούσε.

Μητέρα και κόρη, στις 15 Ιανουαρίου, πέρασαν το κατώφλι του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το κορίτσι κατέθεσε, παρουσία παιδοψυχολόγου, όλα όσα βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της, τα τελευταία επτά χρόνια. Όπως είπε η ίδια, ο συλληφθείς συνήθιζε να στέλνει χυδαία μηνύματα καθώς και γυμνές του φωτογραφίες, στο κινητό της τηλέφωνο.

Της ζητούσε να του στέλνει και η ίδια φωτογραφίες της με γυμνό περιεχόμενο. Σε βάρος του 56χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ εκδόθηκε και ένταλμα από τον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια ενώ, στο σπίτι του, βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα εργαστήρια της αστυνομίας. Μεταξύ των ευρημάτων της αστυνομίας ήταν και ένα αεροβόλο. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον του Ανακριτή

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 56χρονου

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, 20 Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κατόπιν σχετικού εντάλματος, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 14 έτη και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος, τουλάχιστον τα τελευταία -7- έτη, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της, ενώ παράλληλα, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, είχε αποκτήσει από το θύμα φωτογραφικό υλικό, πορνογραφικού περιεχομένου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων καθώς και αεροβόλο όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή.

σεξουαλική κακοποίησηανήλικηΠατήσιαβιασμόςειδήσεις τώρα