Ελλάδα|21.01.2024 17:36

Κακοκαιρία: Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας εξαιτίας της χιονόπτωσης

Newsroom

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά τμήματα της Αττικής το απόγευμα της Κυριακής και μάλιστα, σύμφωνα με την Τροχαία μετά τις 17:00 διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων  και στα δύο ρεύματα στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ λόγω του χιονιού.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο από τους κλειστούς δρόμους, τα οποία παραμένουν σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. την Κυριακή (21/01), σταδιακά αποκαθίστανται.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Κλήσεις για την Αττική δέχτηκε η Πυροσβεστική

Περιορισμένο αριθμό κλήσεων έχει δεχτεί για την Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Ειδικότερα από νωρίς το πρωί έως τώρα η Πυροσβεστική κλήθηκε για πτώσεις δέντρων σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, η Παλλήνη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, η Αγία Παρασκευή.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων λόγω της επιδείνωσης του καιρού και στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Πάρνηθαχιόνικακοκαιρίακλειστοί δρόμοιειδήσεις τώρα