Ελλάδα|22.01.2024 10:49

Greek Mafia: Αταυτοποίητο DNA εκτελεστή «δείχνει» εμπλοκή της ρωσόφωνης μαφίας στη δολοφονία Σκαφτούρου

Newsroom

Ένα σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση της ρωσόφωνης μαφίας, δύο μέλη της οποίας απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εκτέλεσης του αρχινονού Σκαφτούρου, στο σπίτι του στη Βοιωτία αλλά και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχει αταυτοποίητο γενετικό αποτύπωμα το οποίο εντοπίστηκε σε τρία σημεία: στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε το Πάσχα του 2022 για τη δολοφονία Σκαφτούρου, στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην ίδια δολοφονία, αλλά και στο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί στον Ασπρόπυργο. 

Επομένως, οι διωκτικές Αρχές συμπεραίνουν ότι υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που δεν έχει συλληφθεί και έχει πάρει μέρος τουλάχιστον στη δολοφονία Σκαφτούρου. Επίσης, εκτιμούν ότι πρόκειται για άνθρωπο ψηλά στην ιεραρχία της ρωσόφωνης μαφίας.

Τουλάχιστον 10 ασύλληπτα μέλη της Greek Mafia

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 10 είναι τα ασύλληπτα μέλη της greek mafia, στη σύλληψη των οποίων επικεντρώνονται οι Αρχές. Την ίδια στιγμή, στο «φως» έρχονται φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τις επιθέσεις της συμμορίας που έκαψε, στον Ασπρόπυργο, βυτιοφόρα της οικογένειας Σκαφτούρου.

Όπως αποκάλυψε το OPEN, σε εκείνη την επίθεση, οι δράστες, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο του πρατηρίου και αφού ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλων, δύο υπαλλήλους, έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα φορτηγά.

Παράλληλα, υπάρχουν ντοκουμέντα και από την επίθεση των δραστών σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Το χτύπημα εκείνο, έγινε λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου και, όπως αποκαλύφθηκε, εντός της αποθήκης υπήρχε εξοπλισμός παρασκευής τσιγάρων.

Τα κυκλώματα των λαθραίων τσιγάρων

Οι Αρχές εκτιμούν ότι, ο ανελέητος πόλεμος για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά των λαθραίων τσιγάρων, κρύβεται πίσω από τα συμβόλαια θανάτου καθώς, η ομάδα των ομογενών, όπως φαίνεται, ήθελε να μπει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας, «ο ένας ήταν μετά τον άλλον. Δηλαδή, πήγανε να γίνουν αρχηγοί της μαφίας, το νούμερο ένα, ο καθένας και ουσιαστικά φαίνεται ότι, ο ένας σκότωνε τον άλλον για να επικρατήσει».

Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρίσκεται ο αρχηγός, ο οποίος κινεί τα νήματα. Ο υπαρχηγός είναι στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 41χρονο, για τον οποίο οι Αρχές γνωρίζουν τα αρχικά του ονόματός του, ενώ ξέρουν ότι έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν και ότι στην Ελλάδα ερχόταν κάθε δύο μήνες, ωστόσο είναι εξαφανισμένος εδώ και πέντε μήνες. Ο υπαρχηγός της συμμορίας έχει εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, στάση κρατουμένων, ενώ έχει κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση και μαζί με ακόμα ένα άτομο είχαν καταδικαστεί σε 154 χρόνια.

«Το "αγριογούρουνο" πέθανε από έμφραγμα»

Αποκαλυπτικές είναι και οι συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με πιο χαρακτηριστική αυτή του γεωργιανού κατηγορούμενου με άτομο που αναζητούν οι Αρχές. Σε αυτές τις συνομιλίες γίνεται αναφορά στην απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου, τον οποίο χαρακτηρίζει «αγριογούρουνο».

  • Σε άλλη ερώτηση, πώς σε γνώρισαν; Βίντεο;
  • Νομίζω το πρόσωπο κάπου βγήκε και μαθεύτηκε γρήγορα. Όμως ακόμα το «αγριογούρουνο» ήταν ζωντανό, είχε νόημα. Αλλά το «αγριογούρουνο» πέθανε από έμφραγμα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους φέρεται να είναι και ένας άντρας 21 ετών από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να αναλάμβανε τις εμπρηστικές επιθέσεις και τις τοποθετήσεις της εκρηκτικών μηχανισμών σε στόχους που κανόνιζε η εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, σε συνομιλίες του στα social media με απίστευτη αυτοπεποίθηση, δεν έκρυβε ότι σκότωνε. «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω», φέρεται να έλεγε χαρακτηριστικά.

συμβόλαια θανάτουσυλλήψειςμαφίαΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραδολοφονία