Ελλάδα|23.01.2024 12:19

Μεσολόγγι: Πού στρέφονται τώρα οι έρευνες των Αρχών - Αναμένεται το πόρισμα ιατροδικαστή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μεσολόγγι/ INTIME (gallery)
Μεσολόγγι/ INTIME (gallery)
Μεσολόγγι/ INTIME (gallery)
Μεσολόγγι/ INTIME (gallery)
Μεσολόγγι/ INTIME (gallery)

Συνεχίζονται οι έρευνες στον βάλτο στο Ευηνοχώρι, του Μεσολογγίου, όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 31χρονος Μπάμπης χτες, Δευτέρα, φέροντας πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Οι Αρχές συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό προσωπικών αντικειμένων του θύματος, όπως το κινητό του, καθώς και του όπλου του εγκλήματος, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και τους ίδιου του 31χρονου.

«Χρησιμοποιώντας και ένα drone της ΕΛ.ΑΣ καταφέραμε να εντοπίσουμε τη σορό και έφτασε στο σημείο ιατροδικαστής», δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Ο άνθρωπος έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές από κυνηγητικό όπλο. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα. Ερευνούμε όχι μόνο για το όπλο αλλά και το κινητό. Πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπως και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο δεν αποκλείεται φυσικά να είναι το όπλο του άτυχου νεαρού», συμπληρώνει.

Σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί σήμερα, Τρίτη θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος επήλθε από τους πυροβολισμούς, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Δηλαδή, θα ξεκαθαριστεί αν ο 31χρονις πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή τα χτυπήματα είναι στο πίσω μέρος της σορού ο άτυχος 31χρονος προσπάθησε να σωθεί βάζοντας το στα πόδια γιατί τον κυνηγούσαν», σχολιάζουν στο ethnos.gr και την Ευλαμπία Ρέβη αρμόδιες πηγές.

Δεν αποκλείεται, όμως, και να δέχτηκε πρώτα πυροβολισμό στο μπροστινό μέρος του κορμιού του και τότε να προσπάθησε να σώσει τη ζωή του. Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν σήμερα, όπου θα γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος όλη τη νύχτα φυλασσόταν από αστυνομικούς και παραμένει αποκλεισμένος, προκειμένου να μην αλλοιωθούν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αίσθηση, στο μεταξύ, έχει προκαλέσει στις Αρχές το γεγονός ότι τα περισσότερα τραύματα από πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκαν στη σορό του θύματος εστιάζονται στο πίσω μέρος των ποδιών του. «Σίγουρα, ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός. Δέχτηκε αρκετούς πυροβολισμούς και ο άνθρωπος μέχρι να καταλήξει υπέφερε», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και η επίσημη ταυτοποίηση της σορού, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον κρεοπώλη – Ανοιχτό το σενάριο και για συνεργό

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει προκριθεί προφυλακισμένος, δεν επέδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας και παραδοχής ακόμα και όταν ενημερώθηκε από τον Ανακριτή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του απολογίας, πως εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου.

Ψύχραιμος και εμμένοντας στη σκληρή στάση του, στις επίμονες ερωτήσεις κατά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία απαντούσε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι».

Μετά και την ανεύρεση του πτώματος, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο «φυγαδεύτηκε» από τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και κάποιος συνεργός στο έγκλημα.

Μεσολόγγιδολοφονίαόπλοαστυνομίαέρευνεςειδήσεις τώραιατροδικαστής