Ελλάδα|24.01.2024 11:27

Χαλκίδα: Υπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια η 38χρονη - «Ο Σάκης φοβόταν για τη ζωή του», λέει η οικογένειά του

Newsroom

Στα δικαστήρια έφτασε, λίγο μετά 10 π.μ. της Τετάρτης (24/01) η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 42χρονου ξυλουργού στο κέντρο της Χαλκίδας, κάτω από το σπίτι του θύματος.

Η 38χρονη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έφυγε από το σπίτι της στο χωριό Λουκίσια, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Χαλκίδας, και έφτασε κάτω από το σπίτι του ξυλουργού στο κέντρο, όπου και τον περίμενε στο σημείο που εκείνος συνήθιζε να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Μόλις τον είδε, η κατηγορούμενη φέρεται να του επιτέθηκε πισώπλατα, μαχαιρώνοντάς τον μέχρι θανάτου, με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Η 38χρονη δεν έχει αποκαλύψει, μέχρι σήμερα, για ποιο λόγο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 42χρονο Σάκη. Από πλευράς της ισχυρίζεται ότι θα το αποκαλύψει στην ανακριτή, ενώ κάνει λόγο για κάτι σοβαρό, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ. 

Ανατροπή με τους δικηγόρους της

Μία νέα ανατροπή που αφορά στους δικηγόρους της υπόθεσης ήρθε λίγο πριν η 38χρονη περάσει το κατώφλι του δικαστηρίου Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, την υπεράσπιση της φερόμενης δολοφόνου ανέλαβε μαζί με τον Θεμιστοκλή Κωνστιλίδη και ο γνωστός δικηγόρος από τη Χαλκίδα,  Δημήτρης Ανδρέου.

«Θα παρουσιάσουμε μήνυμα που δείχνει πόσο φοβόταν ο Σάκης για τη ζωή του»

Η κηδεία του 42χρονου ξυλουργού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (23/01). Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Τάρτης, ανέφερε στο Mega πως, «γράφτηκε ο επίλογος, τον αποχαιρετήσαμε χθες. Η λέξη οδύνη έχει χάσει την έννοιά της. Όλος ο κόσμος τον αποχαιρέτησε, ήταν πολύ δύσκολες στιγμές αυτές».

Ο κ. Τάρτης υπογράμμισε πως, «η αίτια του κακού έχει ξεκαθαριστεί. Όταν το 2021 ήρθε στο γραφείο μου, ζητώντας τη βοήθειά μου, ο Σάκης για να αποφύγει τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν από την κατηγορούμενη, τον συμβούλεψα να ενημερώσει τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και φίλος του. Αυτή η ενημέρωση οδήγησε δυστυχώς, όπως μας λένε οι γονείς της 39χρονης, από την ημέρα εκείνη μέχρι και το Σάββατο (σ.σ. ημέρα της δολοφονίας) υπήρχαν συνεχείς ξυλοδαρμοί. Θεωρούμε ότι για αυτούς τους ξυλοδαρμούς η κατηγορούμενη θεώρησε υπεύθυνο τον Σάκη γιατί αποκάλυψε στον σύζυγό της συμπεριφορά της».

«Επιχειρείται δεύτερη δολοφονία του Σάκη από τους συγγενείς της κατηγορουμένης γιατί αφήνουν υπονοούμενα για άλλου είδους πράξεις από τη μεριά του και αυτό πρέπει να σταματήσει. (…) Ήταν πολύ αγχωμένος και στεναχωρημένος, φοβόταν. Μια μάρτυρας η οποία θα προταθεί από εμάς θα προσκομίσει ένα μήνυμα του Σάκη το οποίο δείχνει πόσο φοβόταν για τη ζωή του», υπογραμμίζει ο νομικός.

επίθεση με μαχαίριΧαλκίδαδικαστηριαδολοφονίαειδήσεις τώρα