Ελλάδα|25.01.2024 15:45

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Ζημιές σε καταστήματα και φωτιές σε κάδους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Μετά το μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, ένταση επικράτησε στην οδό Πατησίων, ανάμεσα σε μερίδα διαδηλοτών και Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων έχουν μπήκαν φωτιές σε κάποιους κάδους σκουπιδιών ενώ υπήρξαν ζημιές και σε ορισμένες βιτρίνες καταστημάτων.

Μαζική πορεία στους δρόμους της Αθήνας - Με φορητές κάμερες οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο μεγάλη. Από τις 12:00, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, από όπου και ξεκίνησε και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και δάσκαλοι και καθηγητές της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Με φορητές κάμερες η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, όπου λίγο μετά τις 12:30, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν από την Καμάρα προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία ενώ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, σήμερα οι αστυνομικοί είναι εφοδιασμένοι και με φορητές κάμερες, όπως γράφει το thesstoday.gr.

Συλλαλητήριο έλαβε χώρα και στην Πάτρα, όπου φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πατησίωνεπεισόδιαφοιτητικό συλλαλητήριοέντασηειδήσεις τώρα