Ελλάδα|26.01.2024 12:28

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, oι 3 αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του, επρόκειτο να καθίσουν σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στο εδώλιο.

Διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από νωρίς εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων και σωματείων του Βόλου και ζητούσαν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Μετά την αναβολή και αφού οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κεντρικό πρόσωπο της διαμαρτυρίας ήταν για μια ακόμη φορά ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, από το 2020 που πέθανε ο γιος τους, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών, που όπως πιστεύουν βασάνισαν το παιδί τους.

Πριν από 3,5 χρόνια ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την «κακοποίηση του παιδιού του, στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από το τσιμεντάδικο της Lafarge στο Βόλο, χτυπήθηκε αναίτια μπροστά στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης από αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στο θάνατο».

δίκηΒόλοςαστυνομικοίπορεία