Ελλάδα|26.01.2024 15:34

Μεσολόγγι: Πώς «κλωνοποίησαν» το κινητό του Μπάμπη οι αστυνομικοί - Το Σάββατο η κηδεία του

Newsroom

Προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες για το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι το οποίο αν βρεθεί θα δώσει χρήσιμα στοιχεία για την υπόθεση καθώς και το όπλο του εγκλήματος.

Πώς έγινε η «κλωνοποίηση» του κινητού

Το κινητό που είχε την ημέρα της εξαφάνισής μαζί του το θύμα, φέρεται να ανήκε στην πρώην σύντροφό του που ζει στη Ρόδο και εξετάζεται από την αστυνομία, μέσω διαδικασίας «κλωνοποίησης», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα και της ζήτησαν να μεταβεί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να προμηθευτεί νέα κάρτα sim, που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος.

Αφού την παρέλαβε, την παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρόδου και αεροπορικώς έφτασε την ίδια ημέρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου την παρέλαβε αστυνομικός της Ασφάλειας Μεσολογγίου και την μετέφερε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι ερευνητές με την νέα κάρτα sim δημιούργησαν κινητό «κλώνο» του θύματος, ωστόσο οι Αρχές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσαν στις πρώτες κρίσιμες ημέρες της έρευνας να αντλήσουν στοιχεία, τόσο για την διαδρομή που ακολούθησαν με το αυτοκίνητο όσο και για τις συνομιλίες του είχε το θύμα.

Το Σάββατο η κηδεία του Μπάμπη

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης της σορού, με την κηδεία του 31χρονου να προγραμματίζεται για το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο μικροσκόπιο και το «τεφτέρι» του 31χρονου

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει το τετράδιο που κρατούσε το θύμα και στο οποίο έγραφε ονόματα και ποσά που είχε δανείσει.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδα «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος προχώρησε σε μία αποκάλυψη στο LIVE NEWS του MEGA και όπως ισχυρίστηκε, ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν όλα του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση.

Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι και γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας. Αυτό που ισχύει είναι πως το βασικό σενάριο της αστυνομίας είναι να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο. Επιπλέον, όπως είπε ο δημοσιογράφος δύο από τα τέσσερα ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Σημειώνεται πως ο κρεοπώλης ακόμα δεν έχει σπάσει τη σιωπή του.  

ειδήσεις τώρακινητό τηλέφωνοέγκλημαδολοφονίαΜεσολόγγι