Ελλάδα|27.01.2024 20:41

Χαλκίδα: «Ρίχνει λάσπη στον νεκρό - Πανέξυπνη και εμμονική η 39χρονη», λέει ο δικηγόρος του 43χρονου θύματος

Newsroom

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς της 39χρονης που είπε στον ανακριτή ο δικηγόρος του 43χρονοου που έπεσε νεκρός από μαχαιριές στη μέση του δρόμου στη Χαλκίδα. Η ίδια υποστήριξε ότι το θύμα την είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά παλιότερα και πως αποφάσισε να τον βρει γιατί όπως λέει διέδιδε σε τρίτους τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

 «Εμμονική, πανέξυπνη και με τετράγωνη λογική»

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου δήλωσε στο MEGA ότι η 39χρονη δράστιδα ρίχνει λάσπη στο θύμα.

Οι σχέσεις διαταράχθηκαν «όταν ο Σάκης (το θύμα) επικοινώνησε με τον φίλο του, ενημερώνοντας τον ότι η εμμονική σύζυγός του τον παρενοχλεί πλέον πάρα πολύ έντονα». Σύμφωνα με τον κ. Τάρτη, το θύμα είχε απευθυνθεί στον ίδιο ζητώντας βοήθεια, «ακόμη και να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα».

«Προσπαθεί να τον εμφανίσει ότι πήγε με τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου. Αυτό είναι αδιανόητο, είναι ντροπή να το σκεφτεί κανείς. Πρόκειται για μία εμμονική, πανέξυπνη γυναίκα, μία γυναίκα με τετράγωνη λογική» είπε.

Ο κ. Τάρτης υποστήριξε ότι «όταν ενημέρωσε ο Σάκης τον φίλο του, εκεί ψυχράνθηκε μαζί του, εκεί όμως ξεκίνησε και το μαρτύριο για τη δράστιδα, γιατί όπως προκύπτει από τους ίδιους τους γονείς της, τα μάτια της ήταν μαυρισμένα από το ξύλο. Αυτό το δράμα συνεχίστηκε μέχρι και την παραμονή της σφαγής».

«Την παραμονή της σφαγής το ζευγάρι χώρισε, ο άνδρας την έδιωξε από το σπίτι κι εκείνη πήρε μαχαίρια από το σπίτι της, τα οποία ήταν δώρο του γάμου της, και πήγε με αυτά και τον έσφαξε», είπε.

«Τον μαχαίρωνε συνεχώς»

Την ίδια ώρα, ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας είπε ότι είδε από κοντά τη γυναίκα να μαχαιρώνει με μανία τον 43χρονο.

«Ενώ κατευθυνόμουν με το αυτοκίνητό μου στην οδό Μαργαρίτη προκειμένου να βγω στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, είδα μέσα στο δρόμο και ακριβώς πίσω από το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μία γυναίκα και έναν άντρα να βρίσκονται πεσμένοι στο οδόστρωμα και να παλεύουν» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Συγκεκριμένα η γυναίκα ήταν από κάτω και ο άντρας από πάνω. Παρατηρώντας καλύτερα είδα ότι η γυναίκα κρατούσε ένα μαχαίρι και μαχαίρωνε συνεχώς στον άντρα από την αριστερή του πλευρά στο λαιμό στο κεφάλι και στο σώμα του» είπε αναφερόμενος στα όσα σοκαριστικά αντίκρισε.

«Τότε κάλεσα αμέσως το ΕΚΑΒ, επειδή όμως είχε αναμονή η γραμμή κάλεσα την αστυνομία και τους είπα τι συμβαίνει. Εγώ φώναξα από μακριά στη γυναίκα να σταματήσει αλλά αυτή φαινόταν να μην ακούει τίποτα. Η γυναίκα συνέχιζε να μαχαιρώνει τον άντρα ως που αυτός σταμάτησε να κινείται και τότε αυτή τον κλώτσησε, ανέβηκε στο σώμα του και τον μαχαίρωνε με μανία κρατώντας το μαχαίρι ανάποδα. Όταν σταμάτησε, κάρφωσε το μαχαίρι που κρατούσε στην αριστερή ωμοπλάτη του άντρα και πήγε και έκατσε στο πεζοδρόμιο» σημείωσε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Πήρα δυο μαχαίρια από την κουζίνα και έφυγα»

Η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή πως «το βράδυ της Παρασκευής είχαμε τσακωθεί και πάλι με το σύζυγό μου για τις υποτιθέμενες ερωτικές συνευρέσεις που είχα με τον Σάκη, τις οποίες διέδιδε σε τρίτους. Ο άνδρας μου, μου ζήτησε να κοιμηθούμε χωριστά. Όλο το βράδυ ήμουν αναστατωμένη και έψαχνα έναν τρόπο για να λυθεί αυτή η κατάσταση. Σκεφτόμουν πόσο με είχε εξευτελίσει ο Σάκης».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στα όσα συνέβησαν τη μοιραία ημέρα, η 38χρονη, σύμφωνα με το eviaonline.gr, φέρεται να ανέφερε πως «τα ξημερώματα αποφάσισα να τον συναντήσω για τελευταία φορά και να τον υποχρεώσω να πάμε μαζί στο σύζυγό μου και ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Στις 6 το πρωί ξεκίνησα να ντύνομαι αθόρυβα. Πήρα δυο μαχαίρια από την κουζίνα και έφυγα. Ήξερα την ώρα που ο Σάκης έφευγε γιατί είχαμε συναντηθεί πολλές φορές στον δρόμο όταν πήγαινα με το σύζυγό μου στη δουλειά. Το σπίτι τους το ήξερα γιατί μου το είχε δείξει ο σύζυγός μου».

«Από αντίδραση ξεκίνησα να τον μαχαιρώνω»

Περιγράφοντας τι συνέβη τη στιγμή της δολοφονίας ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από τον Σάκη να την ακολουθήσει για να δώσει εξηγήσεις στον σύζυγό της, εκείνος την εξύβρισε και «από αντίδραση ξεκίνησα να τον μαχαιρώνω».

Ειδικότερα, η 38χρονη φέρεται να είπε: «Βρήκα που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και περίμενα εκεί κοντά. Όταν ο Σάκης μπήκε στο αυτοκίνητο, εγώ άνοιξα την πόρτα και δείχνοντας το μαχαίρι του είπα "πάμε τώρα στον άνδρα μου να του μιλήσεις, να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να του εξηγήσεις τι έχει συμβεί". Μου απάντησε "άντε μωρή κ…, πάρε δρόμο" και κινήθηκε προς εμένα και σήκωσε το χέρι του για να με χτυπήσει. Από αντίδραση, ξεκίνησα να τον μαχαιρώνω. Αντιδρώντας αυτός, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, μου πέταξε το μαχαίρι και παλεύοντας, έβγαλα το άλλο μαχαίρι που είχα στην τσέπη μου. Συνεχίσαμε να παλεύουμε και συνέχισα να τον μαχαιρώνω».

επίθεσηειδήσεις τώραΧαλκίδαδολοφονία