Ελλάδα|28.01.2024 08:22

Άγιος Παντελεήμονας: Θέμα χρόνου η σύλληψη του «δράκου του ασανσέρ» - Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ένα άτομο

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Άγιο Παντελεήμονα για τον «δράκο του ασανσέρ» που επιτέθηκε και επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά δύο ανήλικα κορίτσια, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η αστυνομία έχει στα χέρια της την εικόνα ενός προσώπου που ενδεχομένως να είναι ο άγνωστος.

Το προφίλ του «δράκου»

Σύμφωνα με το Mega, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει ένα άτομο περίπου 30 ετών το οποίο μένει και κινείται στην περιοχή, ωστόσο δεν γίνεται λόγος ακόμα για επίσημη ταυτοποίηση.

Ο δράστης είναι μέτριου αναστήματος, φορούσε γκρι μπουφάν με κουκούλα, γκρι σακίδιο πλάτης και μάσκα, ενώ σύμφωνα με τα θύματα μιλά σπαστά Ελληνικά και Αγγλικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο κορίτσια είδαν διάφορες φωτογραφίες σεσημασμένων με τη μία ανήλικη να αναγνωρίζει τον άνδρα που της επιτέθηκε.

Η δεύτερη κοπέλα δεν τον αναγνώρισε.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει και βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τον άνδρα που σκορπά τον τρόμο σε ανήλικα κορίτσια.

«Μου τράβηξε το χέρι»

Συγκλονιστικά εντωμεταξύ είναι όσα περιγράφει η 13χρονη ανήλικη, την οποία ο άνδρας πλησίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν έμπαινε στο σπίτι της, την ακολούθησε, μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και, αφού την απείλησε προσποιούμενος ότι φέρει όπλο, της επιτέθηκε σεξουαλικά και εξαφανίστηκε.

«Ήρθε πίσω μου πριν κλείσει η πόρτα και μπήκε μέσα και με ρώτησε αν ξέρω κάποιο σπίτι. Είπε και το όνομα και εγώ του απάντησα “όχι”. Και μετά, όταν πήγα να ανοίξω την πόρτα, μου και τράβηξε το χέρι προς τα πίσω και πάτησε άλλο νούμερο στο ασανσέρ – μου έκανε νόημα με τα χέρια ότι έχει όπλο για να φοβηθώείπα ότι θα τσιρίξω κι έπιασε το στόμα μου. Εγώ φώναξα πάρα πολύ και μετά έφυγε μόνος του» είπε στην ΕΡΤ.

«Άκουσα τα ουρλιαχτά»

«Καθώς γυρνούσε το παιδί, ακούω φωνή στην πολυκατοικία. Ακούω ένα ουρλιαχτό, ένα “α”. Μετά στη συνέχεια, άρχισε το παιδί να ουρλιάζει. Λέω στον άντρα μου, το παιδί. Έρχεται το παιδί με φοβία και μου χτυπάει την πόρτα δυνατά και μου λέει: «μαμά δεν άκουσες; Πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ», είπε η μητέρα της 14χρονης στο MEGA.

Ένα ακόμα ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα του. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας ανάγκασε το κορίτσι να παραμείνει στο ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε.

ανήλικησεξουαλική κακοποίησηΕλληνική ΑστυνομίαΆγιος Παντελεήμοναςειδήσεις τώρα