Ελλάδα|29.01.2024 10:44

Πειραιάς: Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στον θάνατο του 18χρονου από κατανάλωση αλκοόλ

Newsroom

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου του 18χρονου που βρέθηκε νεκρός έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, ωστόσο κατέληξε από ανακοπή.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΕΚΑΒ, το Κέντρο κλήθηκε στις 4:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου προκειμένου να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο. Ενώ σημειώνεται:

«Στο σημείο έφτασε κινητή μονάδα με γιατρό και παρέλαβαν τον νεαρό χωρίς αισθήσεις. Τον μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 5:15. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς των ΤΕΠ αλλά δεν τα κατάφερε. Η ώρα θανάτου δηλώθηκε στις 6:20. Διενεργείται νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις».

Δύο συλλήψεις έξω από το νυχτερινό κέντρο 

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις έξω από το νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά που 18χρονος βρέθηκε νεκρός.

Οι δυο άντρες συνελήφθησαν για οπλοκατοχή, μάλιστα το ένα εκ των οποίων είχε κλαπεί από αστυνομικό, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτροου, οι δυο άντρες είναι γνωστοί στις αρχές ως πρωτοπαλίκαρα ανθρώπου της νύχτας.

Το χρονικό

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες είναι Έλληνες ηλικίας 37 και 42 ετών και εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ΕΛΑΣ.

Όταν είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν βγάζοντας όπλα, το ένα εκ των οποίων είχε κλαπεί από αστυνομικό, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 12 Ιουνίου του 2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια στις γεμιστήρες τους.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κατά περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

νυχτερινό κέντροειδήσεις τώραΠειραιάςθάνατοςαλκοόλ