Ελλάδα|29.01.2024 11:48

Ρόδος: Γονείς 14χρονου κοριτσιού παγίδευσαν 29χρονο παιδόφιλο - Την προσέγγισε από το Facebook

Newsroom

Οι γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο έστησαν παγίδα σε 29χρονο άνδρα από το χωριό Αρχίπολη του νησιού, αφότου ανακάλυψαν ότι, ο ενήλικος, προσέγγισε το παιδί μέσω Facebook με σκοπό να έχει ερωτική επαφή μαζί του. Αποτέλεσμα του σχεδίου των γονιών ήταν η σύλληψη του ενήλικου.

Είχε ενημερώσει τον ενήλικο για την ηλικία του το παιδί

Το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου, ο πατέρας της 14χρονης ενημέρωσε το ΑΤ Ιαλυσού ότι, το παιδί του προσεγγίστηκε στο Facebook από ενήλικο άντρα ο οποίος και πρότεινε στην ανήλικη να βρεθούν μόνοι τους στο αυτοκίνητο προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Το παιδί, μάλιστα, είχε ενημερώσει τον 29χρονο για την ηλικία του.

Έστησαν επιχείρηση και τον παγίδευσαν

Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, οι γονείς του κοριτσιού έστησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άντρα. Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού, παριστάνοντας την κόρη της αποδέχθηκε την πρόταση του 29χρονου και του πρότεινε συνάντηση, την ίδια ημέρα στις 17:30 μ.μ. το απόγευμα, σε ξενοδοχείο στην Παστίδα.

Ο συλληφθείς μετέβη στο σημείο του ραντεβού και έστειλε στο παιδί μήνυμα μέσω Facebook. Το μήνυμα περιείχε Facebook βιντεολητπικό υλικό από το κινητό του, όπου φαινόταν ο ίδιος εντός του αυτοκινήτου του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ενήλικο στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείο και, αφού τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν. Ο άντρας θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

γονείςΡόδοςαστυνομίαανήλικηπαιδόφιλοςειδήσεις τώρα