Ελλάδα|29.01.2024 13:15

Ιεράπετρα: Σήμερα η κηδεία του 17χρονου που σκοτώθηκε σε πίστα motocross - Υπέστη ρήξη πνευμόνων

Newsroom

Το τελευταίο «αντίο» λέει σήμερα, Δευτέρα, η Ιεράπετρα στον 17χρονο Μάριο που τραυματίστηκε θανάσιμα το Σάββατο,  κατά τη διάρκεια προπόνησης σε αυτοσχέδια πίστα motocross. Η κηδεία του νεαρού θα τελεστεί στις 2 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Ρήξη πνευμόνων από την πτώση 

Μιλώντας στο Action 24, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιάννης Πετράκης ανέφερε πως: «Αυτό το τραγικό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους. Ήμασταν γνωστοί όλοι. Ενημερωθήκαμε πως θα φέρουν περιστατικό σοβαρό από την Ιεράπετρα. Κινητοποιηθήκαμε όσο είχαμε δυνατότητα. Φαινόταν ότι ήταν βαριά από την πρώτη στιγμή. Ήταν σε κωματώδη κατάσταση. Διασωληνώθηκε και παρά τις προσπάθειες να σταθεροποιηθεί μπήκε στο χειρουργείο. Κατέληξε περίπου 1,5 ώρα αφότου ήρθε σε εμάς», ενώ σημείωσε πως: «Από ότι γνωρίζω από την ανεπίσημη ιατροδικαστική, είχε ρήξη πνευμόνων, αιμορραγία από τους πνεύμονες». O ίδιος εκτιμά πως ο Μάριος «έπεσε πάνω από 10 μέτρα. Δεν ήταν μια ελεύθερη πτώση, ήταν εκτόξευση».

Σοκάρει το βίντεο από το δυστύχημα 

Την ίδια ώρα, το σοκαριστικό βίντεο από το ατύχημα που κυκλοφόρησε δείχνει πως ο 17χρονος φορούσε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, να κάνει το άλμα, ωστόσο είναι άγνωστο γιατί έχασε τη  λάβη της μοτοσικλέτας και βρέθηκε στο κενό.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την περιοχή.

Η πτώση του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτες βλάβες στα ζωτικά του όργανα.

Από τις Αρχές ερευνάται υπό ποιο καθεστώς λειτουργούσε η αυτοσχέδια πίστα όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Τι αναφέρει για την πίστα ο δήμαρχος 

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο Action 24 και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμανουήλ Φραγκούλης. «Δυστυχώς πρέπει να συμβεί κάτι τραγικό για να τηρήσουμε τη νομιμότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μια αυτοσχέδια πίστα σε ιδιωτική έκταση. Δυστυχώς το Σάββατο το απόγευμα έγινε το τραγικό δυστύχημα για το οποίο πονάμε όλοι. Είναι παιδί μιας γνωστής οικογένειας, προσωπικοί φίλοι, αγαπητό στην Ιεράπετρα. Όλη η πόλη έχει γονατίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε πως: «Αυτή η πίστα είναι σε ιδιωτική έκταση και είχαν γίνει αυτοσχέδιες διαδρομές. Δεν πληρώνουν για τη συγκεκριμένη πίστα. Η γη δόθηκε δωρεάν για να γίνεται αυτή η διαδικασία. Ο ιδιώτης έδωσε την έκταση και η διαμόρφωση έγινε χωρίς άδεια», ανέφερε. 

Motocrossειδήσεις τώραΙεράπετραθάνατοςΚρήτη