Ελλάδα|30.01.2024 20:34

Πειραιάς: Ο 43χρονος επίδοξος βιαστής έλεγε στη 13χρονη πως «το έχει ξανακάνει πολλές φορές» - Το χρονικό της σύλληψης και η ΕΔΕ

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του 43χρονου άνδρα που συνελήφθη στον Πειραιά μετά από απόπειρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μίας 13χρονης. Ο δράστης έπεσε στα χέρια των Αρχών μετά από σχέδιο του πατέρα της ανήλικης με τον γνωστό Youtuber Αλέξανδρο Κοψιάλη, οι οποίοι τον παγίδευσαν. Τώρα, βίντεο από τη σύλληψη που έχει έρθει στο «φως» προκάλεσε τη διενέργεια ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, ο 43χρονος, κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό και ότι το τελευταίο διάστημα πλησίαζε ανήλικα κορίτσια μέσω Instagram.

«Υποδυόταν τη γυναίκα»

Ο πατέρας της 13χρονης αποκάλυψε πώς έφτασε στο σημείο να παγιδεύσει τον 43χρονο. Παραδέχθηκε ότι ήταν στιγμές που θόλωνε το μυαλό του με αυτά που διάβαζε, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη.

«Έστελνε μηνύματα στην ανήλικη κόρη μου, της μίλαγε και μετά από λίγο ξεκίνησε να τις στέλνει φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου» είπε ο πατέρας, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι ο 43χρονος στην αρχή υποδυόταν τη γυναίκα: «Δεν είχε πει ότι ήταν άντρας, έκανε τη γυναίκα και της έλεγε "μπορείς να μου μιλάς ανοιχτά, μην ντρέπεσαι, σαν γυναίκα προς γυναίκα"».

Όπως είπε ο πατέρας της 13χρονης στο Mega, τότε η κόρη του αποφάσισε να του μιλήσει για αυτή την επικοινωνία που είχε. Του φάνηκε περίεργο και πήρε την απόφαση να χειριστεί ο ίδιος την κατάσταση. «Τότε αποφάσισα να το χειριστώ εγώ το θέμα. Σε όλο αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα, ιδιαίτερα όταν κάποιες στιγμές εμένα θόλωνε το μυαλό μου».

«Απαντούσε ότι το έχει κάνει πολλές φορές και με άλλα κορίτσια»

Όταν άρχισε να του μιλάει και να υποδύεται την κόρη του, τότε ο 43χρονος αποφάσισε να αποκαλυφθεί και να πει ότι είναι άνδρας, νομίζοντας ακόμα πως μιλάει με την ανήλικη: «Στα μηνύματα που του έστελνα έκανα την κόρη μου, του εξηγούσα ότι δεν το έχω ξανακάνει ποτέ αυτό κι εκείνος απαντούσε ότι το έχει κάνει πολλές φορές και με άλλα κορίτσια».

Όταν η κουβέντα έφτασε στο σημείο να ζητάει συνάντηση ο 43χρονος από την 13χρονη, μπήκε και η ιδέα της παγίδευσής του. Έστω κι αν, όπως λέει ο πατέρας, «δεν πίστευα ότι θα ερχόταν στην Αθήνα. Αλλά όταν μας έστειλε τα εισιτήρια που είχε βγάλει με το ΚΤΕΛ ήταν και η στιγμή που αποφασίσαμε να πάμε στο αστυνομικό τμήμα και να τους πούμε ότι είχε γίνει».

Τελικά, ο 43χρονος άνδρας συνελήφθη από τις Αρχές, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Βρέθηκαν συνομιλίες, βίντεο και φωτογραφίες

Μετά τη σύλληψη, ο 43χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα αναζητούσε γυναίκες, ακόμα και ανήλικα κορίτσια, κυρίως μέσα από το Instagram.

Μάλιστα, στο σακίδιο που είχε μαζί του και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα και γυναικεία εσώρουχα, υλικό με τις συνομιλίες του με την κοπέλα, όπως και άσεμνα βίντεο και φωτογραφίες.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ

Το πρωί της Δευτέρας βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 43χρονου στο σπίτι στο Κερατσίνι, όπου είχε δοθεί και το ραντεβού με την 13χρονη, ήρθε στη δημοσιότητα. Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό που έχει ο Αλέξανδρος Κοψιάλης στο YouTube και περιέγραφε το πώς παγίδευσαν τον 43χρονο μαζί με τον πατέρα της ανήλικης.

Όπως έγινε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνα για τη βιντεοσκόπηση της συγκεκριμένης επιχείρησης, καθώς δεν είχε την έγκρισή της. Παράλληλα εξετάζεται και το γιατί δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, αναφορικά με την αναπαραγωγή του βίντεο στο διαδίκτυο και σε ΜΜΕ.

σύλληψηΑλέξανδρος ΚοψιάληςπαιδόφιλοςΠειραιάςειδήσεις τώραανήλικη