Ελλάδα|30.01.2024 22:53

Φλώρινα: ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική στην υπόθεση με τα όπλα - Έρευνες για παράνομο εμπόριο

Newsroom

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί την Τρίτη και την Παρασκευή το ζευγάρι που συνελήφθη στη Φλώρινα αφού βρέθηκε στην κατοχή του βαρύς οπλισμός σε αποθήκη δίπλα από το σπίτι του, αλλά και σε άλλες κρύπτες μέσα στην οικία. Για την υπόθεση, μάλιστα, έχει κινητοποιηθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς και η ΕΥΠ.

Η 57χρονη θα απολογηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και ο 54χρονος πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου και ισχυρίζονται ότι είναι συλλέκτες παλαιών αντικειμένων, γι' αυτό και είχαν στο σπίτι τους όλα αυτά τα όπλα. 

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συμμετέχει στις έρευνες, όσο και η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό, αν δηλαδή πουλούσαν τον οπλισμό στη Φλώρινα, σε άτομα στην παραμεθόριο ή ακόμη και σε ποινικούς

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το ενδεχόμενο ο 54χρονος και η σύζυγός του με την οποία έχουν τρία παιδιά να διοχέτευαν όλα αυτά τα όπλα σε δίκτυο -με άγνωστες για την ώρα προεκτάσεις- διερευνούν οι Αρχές. Ήδη, στη Φλώρινα έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σχέσεις και οι επαφές του ζευγαριού.

«Πρόκειται για έναν άντρα που δεν έχει απασχολήσει ούτε φαίνεται να ανήκε σε κάποιο ακραίο δίκτυο με κηρύγματα μίσους ή κάτι άλλο», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

«Καμία σχέση με εγκληματική δραστηριότητα», λέει ο δικηγόρος τους

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε «ανεξάρτητα με την βαρύτητα του τι βρέθηκε ως εξοπλισμός και αντικείμενα για να μην κάνουμε συνειρμούς, αυτά τα πράγματα βρέθηκαν και δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά και να γίνει γνωστό στη μικρή κοινωνία της Φλώρινας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με καμία εγκληματική δραστηριότητα. Δε θέλω να συνδέεται με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα γιατί μοιραία οι συνειρμοί είναι ότι κάπου έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε μια εμμονή. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι βραβευμένος για πάρα πολλές δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος, είναι μέλος Σκοπευτικής ομάδας και μάλιστα ιδρυτικό, βραβευμένος σκοπευτής με καθαρό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για καμία παράνομη δραστηριότητα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας βρέθηκε ακόμα μια κρύπτη βρέθηκε επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας των 2 συλληφθέντων, στην πόλη της Φλώρινας.

Τι βρέθηκε στο σπίτι τους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού εντοπίστηκαν χθες (29-01-2024) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε οικία στην πόλη της Φλώρινας, όπου και συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ένας 54χρόνος άνδρας και μία 57χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς για κατοχή μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού στην πόλη της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έρευνα σε οικία των ανωτέρω δύο (2) ημεδαπών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 29 όπλα (14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα)
  • 95 γεμιστήρες (57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών)
  • 72,2 κιλά πυρίτιδας
  • 11 χειροβομβίδες, οι 10 αμυντικού τύπου και η μια εκπαιδευτική
  • 5 βλήματα όλμου
  • 35.455 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • απροσδιόριστος αριθμός καλύκων βάρους 414 κιλών
  • ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός
  • μια αστυνομική ράβδος
  • μια βαλλίστρα
  • μια διόπτρα
  • ένα αλεξίσφαιρο
  • επτά κροτίδες
  • έξι βολίδες-δακρυγόνα
  • τρεις πυροκροτητές
  • 14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων
  • μια φωτοπαγίδα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζονται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις.

Συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Φλώριναειδήσεις τώραΕΥΠαντιτρομοκρατικήόπλα