Ελλάδα|31.01.2024 16:37

Θρίλερ με τους εγκλωβισμένους στην Πάρνηθα: Δεν μπορούν να φύγουν πεζή - Δεν κατάφερε να πλησιάσει το ελικόπτερο

Ευλαμπία Ρέβη

Εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητό τους λόγω της χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Avgi παραμένουν τρία άτομα στην περιοχή Κορυφή Κυράς, στην Πάρνηθα με την επιχείρηση διάσωσης να μετατρέπεται σε θρίλερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εγκλωβισμένοι ενημέρωσαν τις Αρχές ότι έχουν βενζίνη στο όχημά τους και είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα, νωρίτερα οι αρμόδιοι τους ζήτησαν να κινηθούν προκειμένου να τους διασώσουν, καθώς το ελικόπτερο που προσέγγισε το σημείο δεν μπορούσε να επιχειρήσει λόγω ανεμοθύελλας στην περιοχή.

Αρνήθηκαν να μετακινηθούν πεζή

Οι εγκλωβισμένοι εξήγησαν ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν πεζή καθώς ένας από αυτούς είναι υπέρβαρος και δεν μπορεί να περπατήσει, ενώ ακόμα ένα άτομο έχει πόνους στο πόδι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στη διάθεσή τους έχουν τρόφιμα και νερό, ενώ είναι σε συνεχή επαφή με την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται δύο ερπυστριοφόρα, ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, δύο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού για να ανοίξουν το δρόμο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να τους προσεγγίσουν.

Η ΕΜΑΚ είναι από πρωί μαζί με τους εγκλωβισμένους, ενώ το όχημα που ανοίγει τον δρόμο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα να τους φτάσει, εφόσον όλα πάνε καλά. Σημειώνεται ότι θα γίνει ακόμα μία προσπάθεια για να τους προσεγγίσει το ελικόπτερο, ενώ θα μεταβεί στο σημείο και ελικόπτερο για προληπτικούς λόγους.

Πάρνηθαχιόνιειδήσεις τώραεγκλωβισμένοικακοκαιρία Avgi