Ελλάδα|31.01.2024 20:11

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Φοιτητής καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση επειδή διαφώνησε

Newsroom

Στον αέρα είναι οι διαδικτυακές εξετάσεις των φοιτητών, εν μέσω του κύματος των καταλήψεων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς παρά το πράσινο φως της συνόδου των πρυτάνεων οι σύγκλητοι των ιδρυμάτων δεν έχουν λάβει αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα. Για το θέμα έχει ξεσπάσει οξεία πολιτική κόντρα, ενώ η ένταση στα πανεπιστήμια αυξάνεται μετά το νέο γύρο συνελεύσεων.

Καταγγελία φοιτητή για ξυλοδαρμό

Ειδικότερα, φοιτητής κατήγγειλε στο OPEN ότι δέχθηκε επίθεση επειδή διαφώνησε με την κατάληψη. «Αφού έφυγα ακριβώς στην είσοδο βγήκαν δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι με φωνάξανε, ήρθαν πολύ κοντά με περικύκλωσαν και είχα το τζάμι στην πλάτη μου και στην αρχή με τραμπούκιζαν, με έλεγαν φασίστα και μετά άρχισαν να με χτυπάνε».

«Υπάρχουν περιστατικά τα οποία δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους τα οποία θεωρούμε ότι γιγαντώνονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Γιάννης Βερβεσός.

Μαρινάκης: «Παράνομες οι καταλήψεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράνομες πράξεις τις καταλήψεις και έστειλε μήνυμα στους πρυτάνεις να πάρουν μέτρα, λέγοντας ότι όποτε καλούνται, οι αρχές επεμβαίνουν. «Όποτε καλούνται, οι αρχές επεμβαίνουν. Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπόλυσε στη Βουλή η αντιπολίτευση με τον Σωκράτη Φάμελλο να σημειώνει: «πρωτοφανής προσβολή του Πρωθυπουργού για τους φοιτητές που έφτασε σε σημείο να τους παρομοιάσει με ληστές, δηλαδή οι φοιτητές που αγωνίζονται για δικαίωμα της παιδείας προσομοιάζουν με εγκληματίες ποινικού δικαίου».

«Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, η κυβέρνησή σας και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, δίνετε τα ρέστα σας. Φτάσατε στο σημείο να ονομάζετε τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, “παράνομες πράξεις” και πως μια τέτοια συλλογική απόφαση των φοιτητών είναι το ίδιο με τη “ληστεία” του διπλανού μπακάλικου. Ντροπή», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

φοιτητέςπανεπιστήμιαειδήσεις τώρα