Ελλάδα|02.02.2024 06:55

Κωνσταντίνος Χαλιορής στο ethnos.gr: Οι λόγοι που ξεκίνησαν οι εργασίες στο στέγαστρο και η εκτίμηση του για άνοιγμα του ΟΑΚΑ

Κώστας Ασημακόπουλος

Την εκτίμηση πως οι εργασίες στο ΟΑΚΑ και ειδικά στο στέγαστρο Καλατράβα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024 εξέφρασε στο ethnos.gr ο διευθυντής ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» – Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Επιβεβαίωσε πως εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες στο στέγαστρο και πως όλα θα ενταντικοποιηθούν όταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) θα ανακοινώσει το πόρισμα του για την ασφάλεια και στατικότητα του Σταδίου.

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής ξεκαθάρισε πως θα είναι σε θέση να μιλήσει με λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα μετά την ανακοίνωση του πορίσματος στις 15-28 Φεβρουαρίου 2024 ωστόσο εκτίμησε πως οι μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού θα γίνουν κανονικά και με ασφάλεια για τους διοργανωτές και το κοινό.

Για αυτό ξεκίνησαν εργασίες...

«Αν και ακόμα δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα του ΤΤΕ εκτιμώ πως όλα πηγαίνουν με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Δεν χρειάζεται να αναπαραγάγουμε υπερβολική ανησυχία αλλά ούτε και υπάρχει εφησυχασμός. Εργαζόμαστε πυρετωδώς και δεν χάνουμε ούτε ώρα από το χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήδη ξεκινήσαμε πρόδρομες εργασίες συντήρησης στα πολυκαρμπονικά πάνελ του στέγαστρου του ΟΑΚΑ. Είναι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, θα τις προβλέπει το πόρισμα του ΤΕΕ και για να μην χάνουμε χρόνο ξεκινήσαμε τις εργασίες. Γενικά, για ότι είμαστε σίγουροι πως πρέπει να γίνει θα γίνει και πολύ νωρίτερα από την έκδοση του πορίσματος», είπε στο ethnos.gr ο Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Επικαιροποιημένες προδιαγραφές

Όπως είπε ο διευθυντής του σταδίου καθημερινά γίνονται εργασίες αλλά και έλεγχοι στατικότητας σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες προδιαγραφές που δεν υπήρχαν την περίοδο της κατασκευής του στέγαστρου: «Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και σύμφωνα με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές στατικότητας που ισχύουν σήμερα εν έτη 2024 και οι οποίοι δεν ίσχυαν την περίοδο που φτιάχτηκε το στέγαστρο και όλο το ΟΑΚΑ, δηλαδή, πριν από 20 χρόνια. Αυτό δε σημαίνει πως το στέγαστρο είναι ακατάλληλο. Ως υπεύθυνη διοίκηση οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα και με την υποστήριξη της κυβέρνησης, την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκινήσαμε ένα τεράστιο και δύσκολο έργο. Κάναμε ολιστικές μελέτες για όλα τα κτίρια και για όλες τις εγκαταστάσεις και όχι μόνο για το στέγαστρο. Αρκεί να σας πω πως το ΟΑΚΑ είχε κανονισμό λειτουργίας μόνο για το κεντρικό στάδιο. Τώρα πλέον όλα τα κτίρια θα έχουν το φάκελο τους και τον κανονισμό τους».

Οι συναυλίες το καλοκαίρι

Σχετικά με τις συναυλίες του καλοκαιριού και ειδικά για τις δύο μεγάλες συναυλίες των Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου όπου συνολικά έχουν προπωληθεί 122.000 εισιτήρια ο Κωνσταντίνος Χαλιορής είπε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πόρισμα του ΤΤΕ αλλά εκτιμώ πως τα όσα θα αναφέρει θα είμαστε σε θέση να τα υλοποιήσουμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Μόλις πάρουμε το πόρισμα θα είμαι πιο συγκεκριμένος. Εκτιμώ πως οι συναυλίες θα γίνουν κανονικά. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω πως μαζί με την προβολή των ανησυχιών θα πρέπει να τοποθετήσουμε και την υπεύθυνη στάση της διοίκησης του ΟΑΚΑ η οποία από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους πολίτες με αληθή στοιχεία και εκτιμήσεις που μέχρι ώρας έχουν επιβεβαιωθεί. Υπάρχει συνέπεια σε ότι κάνουμε και ως διοίκηση να ξέρετε πως έχουμε μεγαλύτερη αγωνία απ΄ όλους να ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ. Για αυτό άλλωστε βρισκόμαστε εδώ και είμαι βέβαιος πως ο στόχος μας θα επιτευχθεί άμεσα και πάνω απ΄όλα με ασφάλεια για τους πολίτες και τους εργαζομένους».

ΟΑΚΑΚωνσταντίνος ΧαλιορήςέργαΟλυμπιακό ΣτάδιοΤεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος