Ελλάδα|03.02.2024 16:13

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών: Το πρόγραμμα της Κυριακής - Αποφασισμένοι για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Με δυναμικό «παρών» ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) όπου διεξάγεται η 30ή Agrotica.

Στο συλλαλητήριο που είχε ανακοινωθεί νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου συμμετείχαν πάνω από 1.000 αγρότες.

Έδωσαν μήλα σε φοιτητές που τους συμπαραστάθηκαν

Γύρω στις 11:00 αγρότες από Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία και άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας άρχισαν να καταφθάνουν με λεωφορεία. Σημείο συνάντησης ήταν η πύλη της ΔΕΘ.

Μάλιστα, κάποιοι αγρότες πέταξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα και μοίρασαν μήλα σε περίπου 100-150 φοιτητές που είχαν βρεθεί εκεί για συμπαράσταση.

Γύρω στις 12:00 μπήκαν εντός της ΔΕΘ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το περίπτερο 2, όπου είναι στημέντα τα κεντρικά περίπτερα της Agrotica.

Γύρω στις 13:00 κινήθηκαν προς τη νότια πύλη, όπου από την Πέμπτη βρίσκονται περίπου 300 τρακτέρ. Εκεί οι αγρότες τούς υποδέχθηκαν με κόρνες και συνθήματα και διεξήχθησαν και εκεί ομιλίες.,

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Αύριο, Κυριακή, έχει πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γύρω στις 12:00 και μετά θα αρχίσουν να αποχωρούν για τους τόπους τους.

Την Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας αναμένεται σύσκεψη εκπροσώπων του Συντονιστικού Αγώνα των Μπλόκων από όλη την Ελλάδα ώστε να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Εκτιμάται πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κλείσουν δρόμους.

αγρότεςσυλλαλητήριοAgroticaΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα