Ελλάδα|04.02.2024 23:23

Αγρότες: Την Τρίτη οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις - Πού θα έχει μπλόκα τη Δευτέρα

Newsroom

Την Τρίτη στην παναγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχιση ή διακοπή των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες θα προχωρήσουν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού διάρκειας 15 με 20 λεπτών στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού. Την ίδια ώρα Σερραίοι αγρότες θα κλείσουν Εγνατία στο ύψος του Δερβενίου. Αγρότες από τη Χαλκιδική θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

«Αν δεν πάρουμε απαντήσεις, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν»

Στις συναντήσεις, που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης με αντιπροσωπείες αγροτών, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για διάλογο και τους κάλεσε τους να αποτιμήσουν σωστά το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Ωστόσο, οι αγρότες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους διαμηνύουν ότι δεν θα κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. 

«Υπάρχουν νομοθεσίες από την Ευρώπη που πρέπει να εναρμονιστούμε και να υπογραφούν αυτό ζητάμε να υπογραφούν να μπουν σε μια τάξη», είπε στην ΕΡΤ ο Θεοφάνης Γρηγοριάδης, μέλος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Αν δεν πάρουμε απαντήσεις, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φλογητών, Παύλος Γιαλαγκολίδης.

Ο Φιλοκλής Κοτζιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, επισημαίνει: «Θέλουμε αγροτικό πετρέλαιο όπως έχει η υπόλοιπη Ευρώπη».

ειδήσεις τώρααγρότεςΛάρισααγρότες μπλόκαΛευτέρης Αυγενάκης