Ελλάδα|05.02.2024 08:33

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής - Θα «μιλήσουν» οι κάμερες και το δρομολόγιο;

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους βομβιστές της Σταδίου, με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να αναζητά τα μέλη της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας» στα υπολείμματα του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και στις κάμερες ασφάλειας που υπάρχουν γύρω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι δράστες, που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποφασισμένοι και έμπειροι και κατάφεραν να φτιάξουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη με απόλυτη ακρίβεια στο χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει και αυτό δείχνει πως έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία.

Το δρομολόγιο των βομβιστών στο στόχαστρο

Οι Αρχές, από τις κάμερες ασφάλειας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δρομολόγιο αλλά και το μέσο διαφυγής των βομβιστών. Στο υλικό από τις κάμερες θα αναζητήσουν και τα άτομα που έκαναν κατόπτευση της περιοχής τις προηγούμενες ημέρες, πριν το χτύπημα.

Η επίθεση φαίνεται να ενισχύει την εκτίμηση των ειδικών πως επέστρεψε το «αντάρτικο πόλης».

Πρόκειται, άλλωστε, για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε διάστημα μόλις 1,5 μήνα, μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Την ευθύνη των δύο ενεργειών έχουν αναλάβει δύο νέες, πρωτοεμφανιζόμενες, οργανώσεις.

Η ίδια «δεξαμενή»

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν οι δράστες να προέρχονται από την ίδια «δεξαμενή», λόγω του τρόπου δράσης, όπως και της επιλογής των στόχων.

Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης στο υπουργείο Εργασίας, είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Το όνομά της παραπέμπει στην παλαιότερη «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία όμως δρούσε με ένοπλες και όχι βομβιστικές επιθέσεις.

Ένα σενάριο που εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική είναι να αποτελείται από παλιούς καθοδηγητές που έχουν στρατολογήσει νέα μέλη.

Πρόκειται για την τρίτη ενέργεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Στις 24 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας, σε τράπεζα στα Πετράλωνα η οποία όμως δεν ήταν ωρολογιακή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

υπουργείο ΕργασίαςέρευνεςβομβιστήςΣταδίουβομβιστική επίθεσηειδήσεις τώρα