Ελλάδα|05.02.2024 17:53

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Λεφτά «χέρι- χέρι», φουσκωμένες μερίδες και συνδρομή

Newsroom

Σε νέες εξομολογήσεις για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, προχωρούν πρώην εθελοντές που κάνουν λόγο για πολλά χρήματα που περνούσαν από τα χέρια του καθώς ήταν εκείνος που διαχειρίζονταν τα κουτιά με τις δωρεές.

«Είχαν βάλει χάρτινο κουτί να μαζέψουν χρήματα. Εγώ είχα βάλει 300 ευρώ. Είδα με τα μάτια μου να ανοίγει το κουτί και να παίρνει τα χρήματα. Μας είπε πάω να χαλάσω. Πήγε σε ένα προπατζίδικο αλλά δεν νομίζω να έπαιξε. Δεν πήγε το μυαλό μου» ανέφερε μάρτυρας στο MEGA.

«Κάθε κηδεία που αναλάμβανε ή μνημόσυνο είναι από 100 έως 300 ευρώ»

«Πολλά λεφτά ερχόντουσαν και από κόσμο που ερχόταν face to face, όποτε τον έβλεπα και ερχόταν μέσα στην κουζίνα ήξερα ότι κάποιον περιμένει για να του δώσει χρήματα. Κάθε κηδεία που αναλάμβανε, μνημόσυνο και τέτοια, είναι από 100 ως 300 ευρώ» είπε μάρτυρας και τόνισε:

«Όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα και βάζανε λεφτά στο κουτάκι, ήταν από 30 ευρώ, μέχρι 300 ευρώ και υπήρχε και άνθρωπος που δεν ήθελε να βάλει μέσα στο κουτάκι και φώναζε τον Κωνσταντίνο κατευθείαν να του δώσει κάποια χρήματα τα οποία δεν ξέρω ποιο ποσό, αλλά σίγουρα θα ήταν ανεβασμένο το κασέ γιατί δεν θα τα έβαζε τα χρήματα μέσα στο κουτάκι.

»Εμείς λέγαμε, "φέρτε πράγματα, φέρτε προϊόντα". Μάλιστα με είχε ξεφτιλίσει σε μία γυναίκα, εκείνη την ημέρα έλειπε και ήρθε μία γυναίκα και μου λέει: «τι θέλεις να φτιάξουμε;». Της είπα εγώ τι φαγητά μαγειρεύουμε και μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα κριθαράκι με μοσχάρι και της λέω: «ωραία, φέρε μου 8 κιλά μοσχάρι». Μου όρμισαν, ένας ξένος που έχει μέσα, Ρουμάνος, αυτός, η άλλη ξανθιά και η αδελφή του, ποιος θα προλάβει να τα πρωτοπάρει.

»Μπροστά στον κόσμο, τόσο θράσος. Το σπίτι της μάνας του από κάτω, πριν προλάβουν να το αδειάσουν εκεί πήγαινε όλα τα καλύτερα πράγματα, λάδια, πρέπει να είχε πάνω από 50 τενεκέδες λάδι».

Ζητούσε συνδρομή και από τα μέλη - Τα ποσά

Πάντως, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας φαίνεται πως ζητούσε ετήσια συνδρομή η οποία αυξήθηκε. «Φέτος ξεκινάμε ένα μήνα νωρίτερα για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Έτσι λοιπόν, όποιος μπορεί συμμετέχει με 10 ευρώ αντί για 5», ενημέρωνε στη σχετική ανάρτησή του τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μάλιστα, σε άλλες αναρτήσεις ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ενημέρωνε τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας πόσα χρήματα είχαν μαζευτεί. «442 5ευρα δηλαδή 2.210 ευρώ έχουν μπει για την ετήσια συνδρομή των 5 ευρώ από 5 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου», έγραψε χαρακτηριστικά τον Νοέμβριο του 2021.

«Φούσκωναν τις μερίδες»

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι μάρτυρες που καταγγέλλουν ότι οι μερίδες που ανακοίνωνε ο Πολυχρονόπουλος ήταν «φουσκωμένες». Μάλιστα προμηθευτής του αποκαλύπτει ότι τα μπολάκια που του πουλούσε να έφταναν τα 1.000.

«Δεν υπάρχουν 8.000 μερίδες την ημέρα , είναι για γέλια. Θα έπρεπε να είχε μια ουρά μέχρι την Κόρινθο. Του πηγαίνανε μπολάκια σαν δωρεές ή τα έπαιρναν από σούπερ μάρκετ ή από εμένα. Να ήταν 1.000 την εβδομάδα; Μπορεί. Να ήταν 2 χιλιάδες (μπολάκια) κάθε μήνα; Τόσα θα ήταν.

»Στις αρχές φόρτωνε αρκετά μπολάκια. Μπορεί και 5 χιλιάδες, μπορεί το μήνα. Τα μπολάκια το τελευταίο διάστημα, τα είχε κόψει, δεν τα αγόραζε. Έπαιρνε ποτηράκια για χυμό και τσάι.

»Με την αδερφή του μιλούσα το τελευταίο καιρό, αυτός ήταν εξαφανισμένος, πάνω από χρόνο. Ήξερε ότι θα βρει καλή τιμή σε εμένα. Να στοίχιζαν 500- 800 ευρώ; Από το καλοκαίρι και μετά πάντως τα είχε κόψει. Εγώ έκοβα τιμολόγιο στην εταιρεία που ήθελε να του κάνει δωρεά» ανέφερε ο προμηθευτής στο MEGA.

Ο Άλλος ΆνθρωποςκουζίναΚώστας Πολυχρονόπουλοςειδήσεις τώραδωρεές