Ελλάδα|07.02.2024 15:42

YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ: Διώκεται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη

Newsroom

Μετά τη σύλληψή του, ο 35χρονος youtuber που κατηγορείται για την κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media είναι πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Ο αποκαλούμενος Hayate ή «αρχηγός» οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ΄ επάγγελμα, αλλά και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ισχυρίζεται ότι υπήρχε συναίνεση των θυμάτων

Ο 35χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή (09/02). Φέρεται να αρκείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως υπήρχε συναίνεση για τις πράξεις του και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης ενώ φέρεται και να αμφισβητεί και το κατά πόσο, τα θύματά του ήταν άτομα με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη όσο βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση των απεχθών πράξεών του, στις 6 Φεβρουαρίου, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023. Εκεί μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Στις μεταδόσεις του, σύμφωνα με τις Αρχές, καταγράφονται «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό». Όσον αφορά στα ευρήματα στα χέρια των Αρχών, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τα οποία κατασχέθηκαν.


ειδήσεις τώρακακοποίησηYoutuberσύλληψηhayateΑμεΑ