Ελλάδα|08.02.2024 09:32

Μάνδρα: Καλά «διαβασμένοι» οι εκτελεστές του Γιαλιά - Τι γνώριζαν

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τη σύλληψη των εκτελεστών του νέου μαφιόζικου χτυπήματος που έγινε χτες στη Μάνδρα Αττικής, εναντίον του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά που σκοτώθηκε με 15 πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα μέτρα από το σπίτι του. 

Οργανωμένοι οι εκτελεστές

Οι αρχές κάνουν λόγο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας, όπου οι δράστες είχαν φροντίσει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία.

Ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει πόσο καλά οργανωμένοι, σύμφωνα με το OPEN, ήταν είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία όμως δεν είχε μαζί του και είναι πολύ πιθανό να το γνώριζαν οι εκτελεστές του. Την ίδια στιγμή, οι δράστες έριξαν το καλάσνικοφ με το οποίο γάζωσαν τον Γιαλιά μέσα στο αυτοκίνητο του και του έβαλαν φωτιά με στόχο να μην αφήσουν ίχνη.

Εντωμεταξύ, επειδή οι άνδρες της Πυροσβεστικής έριξαν πολύ νερό για την κατάσβεση της φωτιάς στο ΙΧ του θύματος, αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε πως ενδέχεται να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Βίντεο - ντοκουμέντο

Παράλληλα, βίντεο - ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσω της ΕΡΤ, που δείχνει το αμάξι, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας, να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης φαίνεται να γάζωσε με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι έγιναν «καπνός», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε καμένη μια μηχανή, στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

Ποινικό το παρελθόν του

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στα Μέγαρα, όπου διέθετε κρεοπωλείο, ενώ είχε ασχοληθεί ενεργά και με τον χώρο του ποδοσφαίρου ως πρόεδρος των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθερίας Σπυράκη, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων, ενώ τον Μάιο του 2018 είχαν δολοφονήσει με άγριο τρόπο και την 51χρονη πρώην σύζυγό του με δύο σφαίρες στη Μάνδρα.

Την ίδια ώρα, στο MEGA ο πρόεδρος των αστυνομικών της ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης σκιαγράφησε το προφίλ του: «Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες... είχε ποινικό παρελθόν με πολλά, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα... είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων ... είχε εργοστάσιο κρεάτων, διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες με φορτοεκφορτώσεις ... προσπαθούν να δουν αν είναι προσωπική διαφορά ή εκτέλεση της "νύχτας" ... το όπλο που το πέταξαν μέσα για να καεί, πιο πολύ παραπέμπει σε "νύχτα"».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι διέθετε εταιρείες που νοίκιαζαν εργαζόμενους, κάτι που φαινομενικά μπορεί να αναφέρεται σε επιχειρήσεις τις οποίες διευθύνει η κόρη του και παρέχουν υπηρεσίες εργασιών αποθήκης, με τεράστιο πελατολόγιο, εγκαταστάσεις και αριθμό εργαζόμενων.

σύλληψηειδήσεις τώραεκτέλεσηΜάνδρα