Ελλάδα|01.04.2019 17:17

Νέος φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη για διαβαλκανικά έργα

Εύρης Τσουμής

Στη δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού φορέα μέσα στο 2019 που θα έχει διαβαλκανικό χαρακτήρα και έδρα τη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής.

Η σύσταση του φορέα θα ανακοινωθεί στη διάρκεια του πρώτου βαλκανικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Παρασκευή και Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία δώδεκα υποδομών οικονομίας, ανάπτυξης, ενέργειας και υποδομών από έξι χώρες.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ το παρών θα δώσουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης. «Στο φόρουμ οι ομάδες εργασίες θα αξιολογήσουν τις υπάρχουσες διαβαλκανικές υποδομές, θα καταγράψουν τις ανάγκες και θα αναζητήσουν τρόπους χρηματοδότησης διακρατικών έργων» τόνισε σε συνέντευξη τύπου χτες ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ελευθερία ΧατζηγεωργίουΥΜΑΘΒαλκάνια