Ελλάδα|11.02.2024 21:15

Εισβολή αγροτών στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης - Θέλουν να δουν τον Αυγενάκη

Newsroom

Εισβολή στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αγρότες σε μία προσπάθεια να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος νωρίτερα σήμερα ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων και τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο που θα γινόταν η συνάντηση και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Οργισμένοι οι αγρότες

Όταν έφτασαν στο σημείο, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό και τον υφυπουργό. Εκεί περίμεναν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Αυτή τη στιγμή οι αγρότες στο σημείο είναι οργισμένοι, καθώς θεωρούν μεγάλη προσβολή ότι περίμεναν περισσότερες από τέσσερις ώρες στο ξενοδοχείο για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση και ο υπουργός και ο υφυπουργός αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, οι αγρότες σχεδιάζουν μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό να σκληρύνουν άμεσα τη στάση τους και να προχωρήσουν νωρίτερα σε αποκλεισμούς τελωνείου, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέες συσκέψεις για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι αγρότες κράτησαν κλειστό τον δρόμο μέχρι τις 8 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το προηγούμενο διάστημα έκαναν συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς.

Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό πιέζουν για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για την ακαρπία της ελιάς. Σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν βαζάκια με ελίες στους οδηγούς. Από εναλλακτικούς δρόμους γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αγρότες της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως αύριο Δευτέρα θα μπουν με τα τρακτέρ στον Πολύγυρο.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης από την πλευρά τους τοποθέτησαν τις άδειες Κυψέλες, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, θέλοντας να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν την στήριξη της Πολιτείας.

αγρότεςΛευτέρης ΑυγενάκηςΑλεξανδρούποληειδήσεις τώρααεροδρόμιο