Ελλάδα|12.02.2024 09:00

Πρόσωπο της Greek Mafia συνδέει τους 4 συλληφθέντες - Έρευνα για λαθρεμπόριο και εκβιασμούς

Newsroom

Μια αξιόπιστη πληροφορία πως σχεδίαζαν «κάτι μεγάλο» είχε η ΕΛ.ΑΣ. και για αυτό προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι κατείχαν όπλα και πυρομαχικά, μεταξύ των οποίων και πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς και δύο ΟΥΚάδες, με τον κύκλο των ερευνών να ανοίγει για τις παρανομίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, η αστυνομία παρακολουθούσε τους υπόπτους για περίπου μια εβδομάδα χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κάτι ενώ οι τέσσερις δεν φαίνεται να είχαν επικοινωνίες μεταξύ τους.

Το πρόσωπο που είχαν σχέση και οι 4 - Εκτιμάται πως υπάρχει ακόμη ένα 

Ωστόσο, υπάρχει ένα ή δύο πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως στο παρελθόν είχαν σχέση και με τους τέσσερις. Πρόκειται για ένα άτομο που ήταν στην Greek Mafia και είχε δολοφονηθεί ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο το οποίο επίσης δολοφονήθηκε.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως δεν είχαν τον χρόνο να προχωρήσουν περισσότερο στην έρευνα και για αυτό έκαναν την επιχείρηση και βρήκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά και υπάρχουν ξεχωριστές δικογραφίες, με την έρευνα να ξεκινά τώρα για το εάν μπορεί να έχουν κάποια σχέση με λαθρεμπόριο τσιγάρων, με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικά και υποθέσεις εκβιασμού.

Το πρόσωπο στην Greek Mafia που γνωρίζουν όλοι οι ύποπτοι ήταν το πρόσωπο που σήμανε και συναγερμό. Μάλιστα έχουν συλληφθεί και άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του και πίσω από την υπόθεση βρισκόταν λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Μαντάς: Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς δεν είχε καμία σχέση - Τον στέλνουν στη φυλακή για πλημμέλημα 

Παράλληλα, ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» επανέλαβε πως ο συλληφθέντας δεν είχε καμία σχέση με τα άλλα 3 άτομα που συνελήφθησαν.

Σε ερώτηση εάν ο κατηγορούμενος φοβόταν για αυτό μετακόμισε σε άλλο σπίτι, όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος και τι είναι αυτό που φοβόταν, αρνήθηκε να σχολιάσει. Ερωτώμενος και για το όπλο  που βρέθηκε ανέφερε πως «είχε κρατήσει από την πρώτη στιγμή μια θέση απολύτως σαφής, συμβατή με την ιδεολογία του. Είχε πει πως συμμετείχε στους Πυρήνες, έδωσε λόγο στη δικαιοσύνη, σε επίπεδο ουσίας δεν εναντιώθηκε. Ένα όπλο βρέθηκε και κάποια φυσίγγια που δεν είναι συμβατά με το όπλο αυτό».

«Η Ελληνική Αστυνομία με τον πιο επίσημο τρόπο, με την εκπρόσωπο Τύπου βγήκε δημόσια και απάντησε πως δεν προέκυψε τελικά πως τα τέσσερα αυτά πρόσωπα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Το πραγματικό γεγονός πως είναι για μια οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και μάλιστα όχι βαριάς, για πρώτη φορά, δεκαετίες μετά, ένας κατηγορούμενος στέλνεται στη φυλακή χωρίς να έχει η ποινή του αναστολή και χωρίς η έφεση που ασκείται να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα», τόνισε.  

Σημειώνεται πως ο συλληφθέντας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Ο ίδιος είχε ζητήσει μαζί με τον συνήγορό του αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να καταθέσει η σύντροφός του και ένας ακόμη αστυνομικός. Ωστόσο, το δικαστήριο του απάντησε ότι αυτές οι καταθέσεις δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση με την ουσία της υπόθεσης και η εκδίκαση προχώρησε κανονικά.

Για το πιστόλι είπε ότι το αγόρασε η σύντροφός του από την Ομόνοια καθώς φοβόταν για τη ζωή της, ενώ όπως είπε είχε μετακομίσει επειδή φοβόταν ότι θα ήταν ο επόμενος στόχος.

Ελεύθεροι οι ΟΥΚάδες

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του ναυτοδικείου οι δυο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών - τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς, που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Πυρήνες της φωτιάςεκρηκτικάμαφίασυλλήψειςειδήσεις τώραόπλαοργανωμένο έγκλημαΕλληνική Αστυνομία