Ελλάδα|12.02.2024 13:33

Γλυφάδα: «Είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί» - Σοκαριστικές μαρτυρίες υπαλλήλων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Μαρτυρίες που σοκάρουν εξασφάλισε το OPEN από υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα στην οποία εισέβαλλε το πρωί της Δευτέρας ένας πρώην υπάλληλος ο οποίος άνοιξε πυρ με το όπλο του και σκότωσε τρεις εργαζόμενους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Άκουσα δύο πυροβολισμούς και πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν. Μου λένε “είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί”. Έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ», είπε στο OPEN ο εργαζόμενος που βρισκόταν στο κτίριο.

Ο υπάλληλος της εταιρείας σημείωσε ότι είδε τον δράστη να εισέρχεται στο κτίριο. Ειδικότερα σημείωσε ότι αναγνώρισε το αυτοκίνητό του, καθώς εργαζόταν για χρόνια στη ναυτιλιακή.

«Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά»

Αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου είπε στο OPEN ότι ο δράστης «προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» γιατί, όπως είπε, χτύπησε στοχευμένα.

«Όπως ήμασταν στα γραφεία μας, δουλεύαμε κανονικά όπως κάθε μέρα, ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι είναι», είπε αρχικά η μάρτυρας, η οποία εργάζεται στον 1ο όροφο της επιχείρησης.

«Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος είναι στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς» τόνισε η εργαζόμενη και εξήγησε πως οι τραυματίες είναι τρεις, «δύο τα αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει, να του μιλήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε και αυτόν».

Όπως περιέγραψε, ο δράστης «μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver, απ’ ότι μου είπαν. Τον είδα πολύ λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν. Δεν έκανα τίποτα, ήμουν στο όροφο, κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω, δεν είδα κάτι άλλο».

«Τον είδα λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω πάνω. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ, δεν μπήκε από την είσοδο, έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. Το είχε προφανώς μέσα στο σακ βουαγιάζ», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Ποια είναι τα θύματα 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και έφτασαν μέχρι το σημείο που βρίσκονται τα θύματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντόπισαν νεκρά, σε μια λίμνη αίματος. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 70χρονος, που φέρεται να ήταν φύλακας της οικογένειας των ιδιοκτήτων, σκότωσε την αδερφή του εφοπλιστή, το σπίτι της οποίας φυλούσε, τον σύζυγό της και ακόμα έναν υπάλληλο της εταιρείας.

Ο δράστης βρέθηκε επίσης νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου, έχοντας δίπλα του την καραμπίνα με την οποία έκανε την επίθεση και έπειτα αυτοκτόνησε. 

«Ήρθα σήμερα για να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας», φώναξε ο δράστης - Το προφίλ του 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης ήταν ένας 70χρονος πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί πρόσφατα, ο οποίος εισέβαλε στο κτίριο με κοντόκαννη καραμπίνα και περίστροφο και ξεκίνησε να πυροβολεί.

«Ήρθα σήμερα για να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας», φώναξε στους υπαλλήλους μόλις εισέβαλε, σύμφωνα με το OPEN. Κάποιοι πρόλαβαν και βγήκαν έξω ενώ κάλεσαν έντρομοι την αστυνομία. 

Ο ένοπλος ήταν ταμπουρωμένος για αρκετή ώρα στα γραφεία της εταιρείας, ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονταν ακόμα υπάλληλοι. 

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα και το σημείο έχει αποκλειστεί. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το κίνητρο της επίθεσης. 

πυροβολισμοίνεκροίειδήσεις τώραναυτιλιακέςΓλυφάδα