Ελλάδα|13.02.2024 08:00

Βουλγαρία: Θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα σκιέρ από χιονοστιβάδα - Τα λάθη της παρέας

Newsroom

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 36χρονου Έλληνα σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ο 36χρονος ήταν από τη Φλώρινα και λάτρευε την ορειβασία και τα χειμερινά σπορ ενώ ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού για να κάνει σκι. Μαζί του και ακόμα τρεις φίλοι του, οι οποίοι καταπλακώθηκαν επίσης από το χιόνι αλλά τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μοιραίο λάθος της παρέας ήταν ότι αποφάσισαν να κατέβουν την πιο επικίνδυνη πλαγιά, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες.

Εκτός πίστας οι σκιέρ - Πώς εντοπίστηκε η σορός

Την σορό του άτυχου Έλληνα βρήκε ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει στο bTV πως «η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς».

Τι μεταδίδουν βουλγαρικά ΜΜΕ

Όπως μεταδίδει το βουλγάρικο μέσο, ο ίδιος τόνισε: «νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι». 

 

«Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ασφαλές. Καλέσαμε το 112. Μετά ξεκίνησε η έκτακτη διάσωση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev είπε: «Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος».

ειδήσεις τώραΒουλγαρίασκιέρχιονοδρομικό κέντρο