Ελλάδα|13.02.2024 14:45

Γλυφάδα: Παράνομα τα όπλα του δράστη - Τι είχε αποκαλύψει σε κοντινά του πρόσωπα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Μαρμάρι της Εύβοιας όπου η εταιρεία των αδελφών Καρνέση διατηρεί δύο πλοία στη γραμμή Μαρμάρι-Ραφήνα, ενώ έχουν και σπίτι στο οποίο ήταν επιστάτης ο 76χρονος Αιγύπτιος, για την τραγωδία που σημειώθηκε στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας.

Τι λένε κάτοικοι που γνώριζαν τον δράστη και την οικογένεια 

Όπως αναφέρει η Ελευθερία Σπυράκη στο ρεπορτάζ της για το OPEN, οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια και τον 76χρονο και όπως λένε δεν γνώριζαν για την κόντρα που είχε η οικογένεια μεταξύ της καθώς διατηρούσαν χαμηλό προφίλ. 

Επίσης, δεν γνώριζαν τον λόγο που ο 76χρονος ήταν στην Εύβοια το προηγούμενο διάστημα. Κοντινοί του άνθρωποι πάντως εκμυστηρεύτηκαν στο OPEN ότι τους τελευταίους μήνες ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν έλεγε πολλά, ανέφερε όμως πως «υπάρχουν προβλήματα».  

Ως ένδειξη πένθους στο Μαρμάρι σήμερα δεν έγιναν δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας ενώ η σημαία κυματίζει μεσίστια σε αυτά.

Παλιά και παράνομα τα όπλα που είχε ο δράστης 

Όσον αφορά για τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο δράστης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, φαίνεται πως ήταν πολύ παλιά και από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί δεν προκύπτει να έχει βγει κάποια άδεια για αυτά και ήταν παράνομα.

Μάλιστα, φαίνεται και βρισκόντουσαν φυλαγμένα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν αποκλείουν τα όπλα να ήταν του δράστη και να είχε στην κατοχή του εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Αρχές ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο η καραμπίνα να ήταν και τροποποιημένη από κάποιον, για παράδειγμα να είχε κοπεί περισσότερο η κάννη της. Τη Δευτέρα έγινε και έρευνα στο σπίτι που έμενε ο δράστης μήπως βρουν περισσότερα στοιχεία για το κίνητρό του ενώ τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συνεχιστεί η βαλλιστική εξέταση.

«Έγινε κάτι βαθύτερο»

Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως κίνητρο είναι πως ο 76χρονος ήθελε να εκδικηθεί για την απόλυσή του η οποία επήλθε μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης, ενώ έπρεπε να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια. Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης ανέφερε πως «δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», εκτιμώντας πως «έγινε κάτι βαθύτερο».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».


«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», πρόσθεσε.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», εκτίμησε ο κ. Ξηραδάκης.

ΕύβοιαδολοφονίαναυτιλιακέςΓλυφάδαειδήσεις τώρα