Ελλάδα|14.02.2024 11:26

Γλυφάδα: «Πιθανό να ήθελε όμηρο την Δέσποινα Καρνέση», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Για την σοκαριστικό τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση εκτιμώντας πως ο 76χρονος Αιγύπτιος πιθανώς ήθελε πάρει όμηρο την αδερφή του θύματος, Δέσποινα Καρνέση, η οποία βρισκόταν επίσης στην εταιρεία, ωστόσο «η άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας του χάλασε τα σχέδια». Παράλληλα, επισημαίνει τα κίνητρά του ακόμα ερευνώνται, ενώ ο ίδιος αποκλείει πως είχε σχέση το περιστατικό με την διαμάχη της οικογένειας. 

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το έγκλημα, το οποίο δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Ηρειώτης. «Περιμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να φανεί αν υπήρξαν τηλεφωνήματα ή συναντήσεις του 76χρονου Αιγύπτιου πριν από την εισβολή και τους πυροβολισμούς», σημείωσε.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον της», συνέχισε, περιγράφοντας χαλαρό κλίμα στην εταιρεία στη διάρκεια συναντήσεων του με τα τρία θύματα του Αιγύπτιου και την Δέσποινα Καρνέση.

«Πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει»

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος τόνισε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητο του, δεν τσακώθηκε και εκείνη την στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι», ενώ σχετικά με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είπε ότι «εξωτερικούς χώρους κατέγραφαν οι κάμερες, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Από ότι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει.... Θα ήταν μεγαλύτερη η τραγωδία κατά την εκτίμηση μου αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της αστυνομίας», είπε ο κ. Ηρειώτης.

Όπως είπε, η κυρία Καρνέση είτε πρόλαβε να κρυφτεί ή την κλείδωσε ο δράστης μαζί με μια άλλη υπάλληλο σε τουαλέτα. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, σίγουρα θα βρουν στοιχεία», επισήμανε. 

«Δεν μπορούσαν να του κάνουν έξωση - Το σπίτι δεν ανήκει στις αδερφές Καρνέση»

Ως προς την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Δέσποινα Καρνέση για με την απόλυση του Αιγύπτιου, την αποζημίωση που έλαβε, τις καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, την πρόσληψη από τον Σπύρο Καρνέση, αλλά και την έξωση από το σπίτι στην Γλυφάδα, ο Γιάννης Ηρειώτης είπε ότι το σπίτι δεν ανήκε σε κάποια από τις αδελφές, ώστε να μπορεί να κάνει έξωση στον Αιγύπτιο.

Παράλληλα, συμφωνεί, όπως λέει με την δήλωση του Σπύρου Καρνέση ότι τα κίνητρα του εγκλήματος δεν μπορεί να σχετίζονται με την δικαστική διαφορά των μελών της οικογένειας Καρνέση.

Γλυφάδαναυτιλιακέςδολοφονίαέγκλημαειδήσεις τώρα