Ελλάδα|14.02.2024 20:08

Θάνατος σκιέρ: Συγκλονίζει ο πατέρας του 36χρονου

Newsroom

Η θλίψη συγγενών και φίλων του 36χρονου σκιέρ από τη Φλώρινα, Κωνσταντίνου Μόμτση, είναι αβάσταχτη, μετά τον χαμό του από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, στη Βουλγαρία.

Ο 36χρονος ήταν λάτρης των χειμερινών σπορ και της ορειβασίας. Συχνά έκανε ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό για να απολαύσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες, ωστόσο το ταξίδι σε χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, που έκανε με φίλους, έμελλε να είναι το τελευταίο του. Ο πατέρας του εκλιπόντα μίλησε για τον χαμό του στο Star. «Ο γιος μου αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά. Έφευγε σε Γαλλία, Ελλάδα, ήταν ταλαντούχος, με διπλώματα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ήρεμο παιδί. Το βάρος των πέντε ατόμων σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ μεγάλο, γι' αυτό έγινε κατολίσθηση», είπε, ενώ η θεία του 36χρονου συμπλήρωσε πως, «όλες οι φωτογραφίες του ήταν στα βουνά. Το είχε στο αίμα του, έφυγε στη φύση, αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Μόνο μία φορά του είχα πει να προσέχει; Αλλά ακούει η νεολαία; Ήταν παιδί που είχε ανησυχίες. Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας, όπως και όλη η οικογένεια».

«Δε γίνεται να έχεις πάει Ιμαλάια και να πεθάνεις στη Βουλγαρία»

Την ίδια στιγμή, φίλος του Μόμτση και ορειβάτης, μίλησε στον ΑΝΤ1, όπου τόνισε πως, «βρίσκομαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Γιατί δεν γίνεται να έχεις ζήσει τρεις μήνες στο Νεπάλ, να έχεις πάει Ιμαλάια και να πεθάνεις στη Βουλγαρία. Είχαμε βρεθεί δύο μέρες πριν φύγει για Μπόροβετς. Μου είχε πει ''πάω να περάσω καλά, να ξεκουραστώ, πριν ξεκινήσω'', το καινούργιο του όνειρο. Είχαμε μιλήσει για έναν καινούργιο σύλλογο, αλλά, δυστυχώς, ήρθε το μοιραίο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του 36χρονου, μετά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία, ήταν η δημιουργία μίας δικής του ορειβατικής σχολής στη Φλώρινα. Μαζί με τη σύντροφό του και φίλους ανέβηκαν στο Μπόροβετς. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων σκιέρ, ωστόσο, έκαναν το μοιραίο λάθος να βγουν εκτός πίστας. «Θεωρώ ότι κάποιες κοινές κορυφές της Βουλγαρίας δεν ήταν κάτι για τον Κώστα. Θεωρώ ότι έκανε ένα μοιραίο λάθος αυτή τη φορά», ανέφερε φίλος του.

Σύμφωνα με βουλγάρικα ΜΜΕ, πάντως, το δυστύχημα συνέβη σε μία δύσκολα προσβάσιμη περιοχή. Η παρέα των σκιέρ βρέθηκε εκτός πίστας του χιονοδρομικού κέντρου ενώ δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες, όπως είναι υποχρεωτικό, για τις περιπτώσεις σκιέρ που επιθυμούν να βγουν εκτός πίστας.

ειδήσεις τώραθάνατοςπατέραςΒουλγαρίασκιέρ