Ελλάδα|15.02.2024 10:00

Γλυφάδα: «Φως» θα ρίξει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για το κίνητρο του 76χρονου

Newsroom

Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 76χρονου Αιγυπτίου αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση την τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, καθώς οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το κίνητρο του δράστη να παραμένει το μεγάλο ερώτημα.

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ήταν ο κύκλος του και να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν τον κοινωνικό περίγυρο του προκειμένου να πάρουν καταθέσεις και να καταλάβουν τι όπλισε το χέρι του. Για την ώρα, φαίνεται πως η οι εργασιακοί και προσωπικοί λόγοι καταρρίπτονται.

Αναμένεται και άρση τραπεζικού απορρήτου 

Την ίδια ώρα, εξετάζονται και τα σενάρια για τις τραπεζικές τους καταθέσεις και είναι πιθανό, σε δεύτερο χρόνο να ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Σύμφωνα με το Μega, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στην ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Επίσης, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

Δεν έχει καταθέσει ακόμα η Δέσποινα Καρνέση - Συγκλονίζει η μάρτυρας που ήταν μαζί της 

Ακόμα, μένει να καταθέσει στα Αρχές και η Δέσποινα Καρνέση, η οποία βρισκόταν στην εταιρεία την ώρα της επίθεσης και είναι πρόσωπο – κλειδί καθώς γνώριζε για πολλές δεκαετίες τον 76χρονο ο οποίος ήταν επιστάτης της οικογένειας και έμπιστο πρόσωπο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας που βρισκόταν μαζί με την κυρία Καρνέση, την ώρα του μακελειού. Και οι δυο τους κλειδώθηκαν αρκετή ώρα σε δωμάτιο της εταιρείας, για να γλιτώσουν από τον 76χρονο μακελάρη.

Οι δυο γυναίκες σε κατάσταση σοκ ακούγοντας τους πυροβολισμούς αλλά και τις κραυγές των εργαζομένων μέσα στα γραφεία της εταιρείας, κλείδωσαν την πόρτα και κρύφτηκαν για να γλιτώσουν από τον 76χρονο άνδρα. Για περίπου 40 λεπτά μέχρι να απεγκλωβιστούν από τους αστυνομικούς  οι δυο γυναίκες έπαιρναν σαφείς οδηγίες από ειδικούς διαπραγματευτές για το πώς να διαχειριστούν την κατάσταση.

Μιλώντας στο OPEN η γυναίκα περιέγραψε όσα βίωσε. «Ένα τέταρτο από τη στιγμή που ενημερώθηκα από την αστυνομία μέχρι να έρθουν να μας ελευθερώσουν, όλο ήταν περίπου σαράντα λεπτά. Από τη στιγμή δηλαδή που του είπα ότι ήταν κλειδωμένα μέχρι τη στιγμή που ελευθερωθήκαμε ήταν σαράντα λεπτά», είπε.

«Δε γνωρίζω τις προθέσεις, δε γνωρίζω, ξέρω ότι έζησα… Όλα αυτά θα τα ψάξουνε θα τα βρούνε και δε θέλω να τα συζητώ γιατί έρχομαι σε δύσκολη θέση ψυχολογικά», πρόσθεσε η ίδια.

Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για σεβασμό στο πένθος της οικογένειάς τους απευθύνουν ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση με κοινή δήλωσή τους, ύστερα από την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειες μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ' ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Δέσποινα Καρνέση».

τηλεφωνικό απόρρητοναυτιλιακέςδολοφονίαΓλυφάδαειδήσεις τώρα