Ελλάδα|18.02.2024 16:56

Κορινθία: Ερευνούν την περιοχή οι Αρχές για τα παιδιά - «Είναι σε ασφαλές σημείο»

Newsroom

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές την περιοχή στην ορεινή Κορινθία, όπου ζούσε η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» σε σπηλιές και λαγούμια, χωρίς ρεύμα. Οι αστυνομικοί ψάχνουν τα παιδιά του 45χρονου που συνελήφθη σήμερα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του συλληφθέντα ο οποίος και μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα όπου θα παραμείνει για κάποιες μέρες, μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί. Οι αστυνομικοί ερευνούν το σημείο όπου διέμενε η οικογένεια προκειμένου να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Την ίδια τιγμή, μέλος της οικογένειας των παλαοχριστιανών μίλησε στο Mega για τα όσα διαδραματίστηκαν με την έφοδο της αστυνομίας στο σημείο.

«Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί»

Όπως τόνισε, «ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως, «Τους είπε ο Μανώλης “να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;”. Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι “δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί”, τους απάντησε “μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;”. Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό».

Η ίδια πρόσθεσε ότι, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον. Όπως υπογράμμισε, «το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού» ενώ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, η οικογένεια, δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο.

«Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε μένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο», ισχυριστηκε ενώ διέψευσε ότι ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας, λέγοντας ότι, το παιδί, βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

Στην εκπομπή μίλησε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ξυλόκαστρου, Χρήστος Κολοκυθάς. Οπως είπε, δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. «Ύστερα από εισαγγελική εντολή που είχαμε για να διερευνήσουμε τους χώρους που διαμένουν τα ανήλικα παιδιά, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για να γραφτεί κοινωνική έρευνα για την εισαγγελία ανηλίκων. Πήρα την απόφαση ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής για να κάνουμε την αυτοψία το πρωί», είπε και πρόσθεσε πως, «είχαμε ακούσει για μία οικογένεια η οποία έμενε εκεί, αλλά όχι σε τέτοιες καταστάσεις. Η περιγραφή ήταν διαφορετική από αυτά που αντιμετωπίσαμε σήμερα».

Συνελήφθη ο πατέρας

Σε σύλληψη μετετράπη η προσαγωγή του 47χρονου πατέρα στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» στα Τρίκαλα Κορινθίας. Όπως γνωστοποιείται από την ΕΛΑΣ, ο άνδρας συνελήφθη για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος γιος του εντοπίστηκε από τις Αρχές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων», με εντολή εισαγγελέα.

Αναζητείται η υπόλοιπη οικογένεια

Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά τη σύζυγο του και τη μητέρα του συλληφθέντα καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξάγονται από το πρωί.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο συνήγορoς του 47χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας».

«Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου», ισχυρίστηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Επέλεξαν τις πρωτόγονες συνθήκες

Επέλεξαν τις πρωτόγονες συνθήκες οι άνθρωποι που ζουν στην κοινότητα «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο. Όπως δηλώνει ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, ο άνθρωπος που καταγγέλλεται από κυνηγό για εμπρησμό, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ζήσουν στη φύση, μακριά από την πόλη.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο κ. Καλαϊτζιδάκης αρχικά δήλωσε πως «εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει».

Αναφερόμενος στην καταγγελία που τον έβαλε και στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ο ίδιος λέει πως έγινε συμπλοκή «γιατί (ο κυνηγός) δεν ήθελε να φύγει και του είπα να πάει πιο μακριά. Είχε πυροβολήσει αγριογούρουνο στον χώρο μου».

«Δούλευα στον δήμο και είχα έξι παιδιά»

Μιλώντας για την οικογένειά του λέει πως έχει έξι παιδιά, αλλά δεν ζουν όλα μαζί του. Όπως περιγράφει για τη ζωή του πριν, «εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500».

Μάλιστα, υποστηρίζει: «Μου είπαν πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και εγώ τους πίστεψα» και έπειτα προσθέτει ότι «ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;»

Για το γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο, ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης λέει πως το σχολείο απέχει 25 χλμ. και συμπληρώνει πως «το σχολείο δεν είναι δωρεάν κατά βάση».

«Γιατί υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;», διερωτάται στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τον αστικό ιστό, δεν είναι λογικό να έχουν υπηρεσίες και παροχές γιατί αν τις έχουν, θα ξαναγυρίσουν στην πόλη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι στην κοινότητα είναι παλαιοημερολογίτες «αλλά με μία πολιτιστική εκδοχή».

«Οι κοινότητες των Άμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες. Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο», λέει.

«Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου;»

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, υποστηρίζει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ζούσαν στις ερημιές ούτε με στρατό. Εγώ πώς είναι παράξενο να ζω στις ερημιές; Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου; Όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα και μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν το ξέρουν. Μου κατασχέσαν τα ψαλίδια, στην Ελλάδα θεωρείται όπλο το οτιδήποτε».

ανήλικα τέκναΠαίδωνειδήσεις τώραΤρίκαλα ΚορινθίαςΚορινθία